29.05.2016 | av Steinar Slotten  

bilde
Svein Wangen viser brevet fra Sykehuset

«Kreften er borte, Jesus har helbredet meg»

Etter at Svein Wangen i lengre tid hadde slitt med helsa fikk han påvist kreft i prostata og urinblære i august 2015. Overlegen anbefalte å fjerne alt sammen, ettersom dette var en krefttype som var veldig vanskelig å behandle. Et halvt år senere viste en ny CT-røntgen at kreften var borte, de fant ingenting! «Jesus har helbredet meg» utbryter Svein.

«Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært en tøff tid, sier Svein. Om Jesus ville ta meg hjem til seg var jeg klar for det. Samtidig hadde jeg en dyp visshet om at Jesus kunne gjøre meg fullstendig frisk». Han forteller at hele tiden hadde et brennende ønske om få lov til å vitne for legene om at Jesus formår å gjøre under. Selv kreften er overvunnet på korset. Jeg la dette frem for menigheten og de ba inderlig til Gud for meg, flere ganger. Jeg fikk time til operasjon i september, men ettersom vi hadde meldt oss på til Israelsturen ble vi enige at jeg skulle innlegges dagen etter at vi kom hjem.

bilde

All fornuft tilsa at jeg burde si ja til rådet legene gav meg om å få fjernet alt sammen. Dette var det aller beste alternativet mente de. Men jeg var urolig og jeg fikk ikke fred for dette. Jeg sa fra meg hele operasjonen og valgte å legge mitt liv i Guds hånd. Vi ble enige om at jeg skulle ta kontakt med sykehuset når jeg var klar for det. Vi har fått se mange konkrete helbredelser i menigheten og Gud har blant annet brukt Elin, barnebarnet mitt, på en mektig måte. Hun har fått se at mange har blitt helbredet. Hun ba for meg lenge og etterpå sa hun: «Jeg tror du vil bli helt frisk bestefar. Når jeg ba for deg så jeg at Jesus gikk inn i deg».

Ukene gikk og etter dette merket jeg at matlysten kom tilbake. Jeg begynte å legge på meg og kjente i det hele tatt at formen var bedre. Likevel lå dette og murret i bakhode på meg. Kreft er en vanskelig sykdom å få. Før jul skrev jeg et brev til sykehuset og ba om en time. Jeg ville få sjekket hvordan alt så ut. Torsdag 14. januar fikk jeg time hos overlegen for strålebehandlingen, ved Bodø Sentralsykehus. Han fortalte meg at han anbefalte på det sterkeste å begynne med strålebehandling. Han sa at jeg hadde en krefttype som spredte seg til andre indre organer, og om dette skjedde var det ingenting å gjøre. Det var åpenbart at han ønsket å snakke meg til fornuft. Jeg fortalte ham at jeg trodde på en Gud som gjør under og at jeg trodde at jeg var helbredet. Dette hadde han vanskelig for å tro på. Da sa jeg, la oss ta CT-røntgen først og så kan vi snakkes mer etterpå.

De la meg i CT-skanneren og etterpå satt jeg lenge og ventet på resultatet. Tilslutt ble jeg kalt inn til overlegen. Så sa han; Wangen jeg kan bare si at bildene er helt fine. Vi finner ikke spor etter kreft. Han var tydelig overrasket og hadde ingen forklaring på dette. Da jeg forlot ham sa jeg til ham, nå kan jeg vel si at jeg er helbredet? Motvillig måtte han innrømme at det kanskje var tilfelle. Jesus formår! Han er min lege og han svikter ikke. All ære til Jesus! – avslutter Svein, i det tårene presser på.

Nå har det gått noen måneder siden han fikk denne beskjeden. Ettersom kreft er en svært alvorlig og lunefull sykdom ble vi enig om å vente med å skrive om dette. I samtale med min pastor ble vi enige om å vente til jeg hadde tatt en ny CT etter noen måneder. Fredag 27. mai var jeg inne til CT-undersøkelse for 2. gang. Etter å sett på bildene kunne overlegen bekrefte at de ikke finner spor av kreft. «Du er frisk» konstaterte han. Nå ønsker bare å gi Jesus all ære for det som har skjedd, og jeg fikk mitt ønske oppfylt. Jeg fikk vitne om Jesus for legene på sykehuset, om han som har all makt!