13.02.2012 | av Steinar Slotten  

bilde

Be Guds ord!

Og dette er den frimodige tillit vi har til ham, at dersom vi ber om noe etter hans vilje, så hører han oss… (1Joh 5:14). Å be etter Guds vilje - hva kan da være mer kraftfullt enn å be Guds eget ord? Lær hvordan du kan bruke Guds ord i dine bønner.

For Guds ord er levende og virksomt og skarpere enn noe tveegget sverd. Det trenger igjennom helt til det kløver sjel og ånd, ledd og marg, og dømmer hjertets tanker og råd (Heb 4:12). Derfor finnes det ingen andre ord som er kraftigere enn Guds eget ord. Vi tror at DHÅ hjelper oss til å be, og at Han gir oss både inspirasjon og ord i rett tid. Ja, vi har til og med løfte på at Ånden vil hjelpe oss i all vår skrøpelighet når vi ber (jfr. Rom 8:26). Paulus oppfordrer oss også til be i Ånden (Ef 6:18). Å be Guds ord rokker ikke ved dette, det vil bare forsterke ditt bønneliv enda mer.

La oss ta utgangspunkt i et kjent løfte, Jes 41:10: Frykt ikke, for jeg er med deg! Se deg ikke engstelig om, for jeg er din Gud! Jeg styrker deg og hjelper deg og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd.

Kom la oss sammen be Guds ord:

«Herre jeg takker deg for at du sier til meg at jeg ikke skal frykte. Jeg frykter ikke for ditt ord sier at DU er med meg. Jeg skal ikke frykte for noe ondt for din kjepp og din stav (Guds ord) trøster meg. Om jeg enn skulle gå igjennom dødsskyggens dal frykter jeg ikke, for DU er med meg (Salme 23). Ja Herre, når du er med hvem kan da være i mot? Ditt ord sier at jeg derfor ikke skal frykte og se meg engstelig om, for DU er min Gud! Takk at du gir meg styrke og hjelp, for ditt ord sier: Jeg styrker deg og hjelper deg. Jeg løfter ikke mine øyne bare til fjellene, jeg vet hvor min hjelp kommer fra. Den kommer fra Herren, himmelens og jordens skaper (Salme 121). Ja Herre selv himlene er skapt ved DITT ord, og all deres makt ved DIN munns åndepust. (Sal 33) Du har sagt i ditt ord at du er med meg, derfor er jeg trygg. Takk for at du vil holde meg opp ved din rettferds høyre hånd. Ditt ord sier at du har avvæpnet maktene og myndighetene og stilte dem åpenlyst til skue, da DU viste deg som seierherre over dem på korset (Kol 2:15). Derfor er makten i din hånd. Takk for at ditt ord sier at du vil aldri slippe meg og ikke forlate meg (Heb 13:5). Du vil holde meg oppe ved din rettferds høyre hånd, og ditt ord sier at INGEN kan rive meg ut av din hånd (Joh 10.28). Derfor frykter jeg ikke i dag, og jeg vil ikke se meg engstelig om for DU er min Gud!

For du sier til meg i dag: Frykt ikke, for jeg er med deg! Se deg ikke engstelig om, for jeg er din Gud! Jeg styrker deg og hjelper deg og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd.

Begynn å bruk Guds ord aktivt i dine bønner, be ut de løftene Herren har gitt deg. Knytt andre bibelvers til dette og proklamer dette for makter og myndigheter i det du ber ut Guds eget ord. Han som sier: Dersom dere blir i meg, og mine ord blir i dere, da be om hva dere vil, og dere skal få det. (Joh 15:7).