05.02.2014 | av Steinar Slotten  

Toppbilde

Terje er nærmeste nabo til Betania og det første som grep ham var sangen og musikken. «Jeg satt mange ganger på verandaen eller med åpent vindu og hørte på sangen. Jeg fikk sånn ro i kroppen da», sier han. I høst ble han frelst og nå skal han døpe seg.

Terje har en vanskelig tid bak, der hele livet raknet for ham. Skilsmisse og økonomiske problemer førte han stadig dypere inn i depresjon at økt alkoholforbruk. «Det gikk helt over styr», forteller han, «jeg drakk det jeg klarte å få ned og jeg ville egentlig bare gjøre slutt på livet. Alt var mørkt. Jeg prøvde å reise meg og var på avvenning, men tomheten og tristheten ble ikke borte. Jeg synes det var veldig godt å sitte og høre på sangen og musikken som kom fra Betania, men jeg kom meg aldri på noe møte. Det var først da jeg fikk kontakt med Vigdis at ting begynte å skje» forteller han.

bilde

Vigdis hadde egentlig spurt broren hans om hjelp til å hogge noe skog, men han kunne ikke. Det endte med at Terje ble med. Han fikk vite at Vigdis gikk på Betania og han ble med henne på møte i høst. På det første møte han var på ble han frelst. Det var det først en annen mann som søkte frem og ble frelst. «det var en som spurte om ikke jeg også hadde lyst til å bli frelst og det ville jeg» forteller Terje. «Siden har det bare gått fremover. Jeg kjente med en gang at noe skjedde i kroppen min, det kjentes så godt. Utover høsten har det bare blitt bedre og bedre, og nå skal jeg døpe meg».

Vi sitter og snakker sammen etter at vi har hatt bibelundervisning. Jeg spør ham hvordan det har vært å flytte ned fra balkongen og begynne å gå på møtene selv? «Det har vært veldig godt. Forkynnelsen og sangen har betydd mye for meg. Jeg kjenner at det bygger meg opp». Vi som har vært sammen med ham ser at det har skjedd noe i hans liv. Før så han bare trist ut, men nå sitter smilet løst. «Jesus har gitt meg livsmotet og gleden tilbake» sier han til slutt. Vi gleder oss til søndag, for da skal han gå dåpens vei.

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon