04.06.2013  

Toppbilde

«Selv om jeg har trodd på Jesus hele mitt liv, så måtte jeg velge hva jeg ville prioritere. Jeg har valgt å sette Jesus på førsteplass i mitt liv» sier Bjørn Henrik (13). Han er pastorsønn og har alltid trodd på Jesus, likevel kom dagen da han måtte velge.

bilde

Bjørn Henrik er yngst av fire søsken i familien Slotten. Hans tre eldre søstre var flyttet ut av rede da mamma og pappa bestemte seg for å reise nordover til Fauske. Han er født og oppvokst Vestfold, i nærheten av Tønsberg. Her var pappa Steinar rektor ved bibelskolen. Her bodde han vegg i vegg med sin jevngamle bestekamerat Kristian. Helt siden de var små har de vært som brødre, uadskillige. «Det var tøft å skulle reise fra Kristian, skolen og vennene mine» sier han. (bilde: Kristian og Bjørn Henrik synger på møte da han var på besøk i fjor vinter)

bilde

- Hvordan var det å komme nordover?

Bra, men det første året var vanskelig, men nå trives jeg godt. I den første tiden var det nesten bare eldre mennesker på Betania og ingenting for barn. Nå er det 200 % mer folk og det har blitt flere unge i menigheten. Selv om jeg alltid har vært trofast med på møtene har Expect betydd mye for meg personlig. Det var på en slik kveld at jeg bestemte meg for å sette Jesus først i livet mitt, sier han. I fjor startet vi opp et band, OneWay, og det har også betydd mye for meg. Ja, kanskje aller mest. Det å få lov til å være med å lede lovsangen, i hele tatt synge og spille på møtene. Nå har vi også Connect hvor vi ungdommene leder sangen.

bilde

- Hva betyr Bibelen for deg?

Mye, særlig det siste året har jeg lest mer i den. Dessuten lærer vi mye bra på bibelgruppa. Jeg har en bibelleseplan på mobilen som jeg følger hver dag. Akkurat nå er tema holdning. Da leser jeg om hvordan vi som kristne skal oppføre oss, se andre mennesker, ta riktige valg og gjøre de riktige tingene i ulike situasjoner.

bilde

- Du har nettopp døpt deg?

Ja, det var veldig bra. Vi har hatt mye om dåp på skolen i det siste og i bibelgruppa. Det er en bra markering for en selv og et vitnesbyrd for andre, at jeg har satt Jesus på førsteplass i livet mitt, sier Bjørn Henrik.

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon