04.11.2012  

Toppbilde

Søndag talte Tormod Karlsen om hvor viktig det er at vi regner med Herren i det vi gjør. «Vi legger planer og så ber vi Gud velsigne dem, men Jesus sa til sine disipler: Vent på kraften!».

Teksten var fra Joh 15.16, der Jesus understreker at det er han som har utvalgt oss og ikke omvendt. Videre leste han fra 1. Kor. 1.26-31 der Paulus påpeker at Gud har både kalt og brukt de som «ingenting er» i menneskers øyne. Hans disipler var da også et tverrsnitt av oss mennesker. Peter med sine svingninger, Tomas med sin tvil og brødrene Andreas og Johannes med store tanker om selv. Men historien viser at Gud har gjort store ting på tross av våre svakheter. Han reiste opp en drukkenbolt som Ludvig Karlsen, en fengselsfugl som Lars Skrefsrud. Han møtte en enkel bonde så kraftig at han satt store deler av landet vårt i brann. Hans Nilsen Hauge ble en ildfakkel fordi Den Hellige Ånd gav ham kraft og tente ilden i ham.

Jesus sa til sine disipler før han forlot dem at de skulle vente på Den Hellige Ånd som var dem lovet. Dette er like aktuelt og nødvendig i dag. Bibelen sier «Guds rike består ikke i ord, men i kraft» 1Kor 4:20. Vi kan ofte være så flinke med ord, men la oss ikke glemme at det er Guds kraft vi må stole på!

Etter en herlig nattverdstund tok pastor Steinar Slotten tok avslutningen og mange søkte frem til forbønn, men andre kjente behov for å lovsynge og hengi seg til Jesus.

Artikler Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus! Spesielt å få komme hit

Andakt Artikler Bønneskolen Intervjuer Podcast Nyheter Misjon