11.08.2012 | av Steinar Slotten  

Toppbilde
Fra venstre: Elisabet, Andreas (11), Åge og Laila Maria (9)

Familien Jakobsen har valgt å flytte fra Evje i Aust-Agder til Fauske. «Et stort skritt, men vi har ikke flyttet fra noe - men til noe» sier pappa Åge. Denne helgen kunne vi ønske de velkommen i menigheten.

Kjøpt hus på Fauske

De har fått kjøpt seg hus på Erikstad og har enda litt arbeid foran seg før alt faller på plass. Elisabet er sykepleier og har allerede to nattevakter bak. Åge har fått jobb på Trevarefabrikken på Røkland. Her nord er man vel mer vant med at familier flytter sørover enn motsatt. Derfor er det naturlig å spørre hva det er som får en familie til å bryte opp og flytte nordover?

Åge: Det er ikke noen enkel sak og skulle flytte på seg. Særlig med tanke på barna. For oss har det derfor vært viktig å fokusere på at vi ønsker ikke å flytte fra noe, men til noe. Å komme til det punktet at man kjenner at tiden for oppbrudd har kommet, - ja, det handler nok om mange ting. Vi kjente rett og slett at vår tid på Evje var over. Det kjentes rett at vi nå skulle videre.

Elisabet er født og oppvokst på Evje, mens Åge er fra Ljønes i Misvær kommune. Jeg spør derfor: «Var det naturlig å flytte nordover igjen ettersom du er herfra Åge?»

Åge: Nei, det var ikke det heller. Selvfølgelig er familien viktig og at det betydde noe i forhold til valg, men det var Elisabet som først begynte å snakke om at vi skulle flytte.

Elisabet: Ja, det stemmer det. Vi må vel være ærlig å si at det handlet mye om menighet også. Vi hadde et sterkt ønske om å være en del av en levende menighet, som er opptatt av at nye skal bli med. Det andre som var viktig for meg var barna. Skulle vi flytte, ønsket vi å flytte til et sted hvor det var en kristen grunnskole. Vi begynte å søke på nettet og vi fant ikke mange stedene som innfridde disse to kriteriene. Selv om vi besøkte noen steder i Sør-Norge var det Fauske og Betania som festet seg hos oss. Her hadde de Nordlys skole og menigheten fremstod som veldig spennende. Vi begynte å lese på nettsidene til menigheten, og tilslutt hadde vi lest alt som stod der. Vi følte at dette var en menighet vi hadde lyst til å være en del av.

Åge: Når det var på plass må jeg jo si at det det å komme nærmere min familie også betydde noe. Mine foreldre blir ikke yngre og det kjennes godt å være i nærheten.

Som menighet gleder vi oss over å kunne ønske en så flott familie velkommen. Vi takker Gud som har betrodd en gave. Vi ber om at de alle må finne seg godt til rette og virkelig få oppleve at de har flyttet til noe.

Artikler Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus! Spesielt å få komme hit

Andakt Artikler Bønneskolen Intervjuer Podcast Nyheter Misjon