31.05.2012 | av Steinar Slotten  

Toppbilde
Fra venstre: Lars Adrian Nordahl Strømme, Jomar André Nergård, Aleksandre Palhares da Costa Borges, Isac Johan Antonsen

Søndag 3. juni er det avslutninghøytid for Tentro, som er pinsevennenes alternative konfirmasjonsundervisning. De er enige om at de har hatt et fint år sammen. «Mange ville helt sikkert valgt å gå på Tentro om de hadde visst om det» sier Jomar.

Åpent alle

«Mange ville helt sikkert valgt å gå på Tentro om de hadde visst om det» sier Jomar. Dette er selvsagt en utfordring for oss som menighet. Igjennom én times samlinger blir den enkelte kjent med Bibelen som bok og hvem Gud er. Vi snakker om tro og hva det vil si å være en kristen. Andre temaer vi snakker om er nestekjærlighet, kjærlighet og samliv. I løpet av et år vil de ha fått med seg en god ballast i livet. I tillegg blir det arrangert leirer, både i menighetens regi og for Tentro regionalt.

Vi er samlet for siste gang, og vi har nettopp hatt en gjennomgang av programmet for den store festdagen til søndag. Jeg spør dem litt om hva de sitter igjen med etter dette året.

Lars Adrian: Jeg står igjen med mye fin kunnskap

Jomar: Det var kult å lære hvordan vi skulle finne frem i Bibelen. Salmene ligger for eksempel midt i bibelen, så ved å åpne bibelen i midten finner man fort Salmes bok. Deler man den bakerste delen igjen i to kommer man til det Nye testamentet og Matteus. Det vi lærte her gjorde så mye lettere å finne frem i Bibelen.

Isac: Jeg synes det var fint å være på leir. Jeg var på Tentroleir i Harstad sammen med 50 andre. Det var veldig bra.

Aleksandre: Synes det har vært fint, men jeg visste egentlig ikke så mye om hva konfirmasjon var. I Brasil feirer vi 18 årsdagen slik dere feirer konfirmasjon her. Da har vi stor fest. Men vi skal ha fest til søndag og det gleder jeg meg til.

Da gjenstår det bare å takke denne fine gjengen for et flott år sammen, og lykke til med festen på søndag!

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon