13.03.2011 | av Steinar Slotten  

Toppbilde

Renate og Lisa Vikjord gleder seg veldig til at de endelig får oppleve å komme til Israel. "Vi gleder oss til å kjenne på atmosfæren, tenk å få lov til gå på de stedene Jesus selv har gått. Bare det å få se alle disse stedene blir stort."

Renate og Lisa er søstre og de bestemte seg tidlig for å være med på vår sommertur til Israel. Jeg spør; tørr dere dette da? Dere har vel hørt at det er mye bråk der nede? "Det var det første folk sa til meg når de fikk vite at jeg skulle dit" sier Renate. Lisa: "Jeg opplever at dette er en del av det å forstå Israel, det å kunne se ting fra jødenes perspektiv. Jeg går på universitet i Bodø, og ærlig talt synes jeg situasjonen i Midtøsten fremstilles veldig ensidig pro palestina her i Norge".

- Hva ser dere mest frem til å få oppleve på turen?
Renate: "Dødehavet! Ellers gleder jeg meg til å gå Via Dolerosa, den veien Jesus gikk da han ble korsfestet". "Og fødselskirken", skyter Lisa inn.

bilde

Det er ikke tvil om at jentene gleder seg, og det er det flere som gjør. Lilly Kristiansen er blitt en voksen dame, men følger ivrig med i samtalen. Hun har nettopp fylt ut påmeldingsskjema og gleder seg som en ungdom. "Tenk å få lov til å komme til Israel, dette blir stort", sier hun.

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon