17.02.2011 | av Steinar Slotten  

Toppbilde

Det første som møtte oss da vi kom inn på Vestbredden og Betlehem var dette store maleriet som var malt direkte på den berømte muren. Her stod det: "Jesus har betalt for deg". Betlehem er i dag under palestinsk selvstyre, kontrollert av Hamas og Fatah. Derfor var det overraskende å møte et evangelisk budskap malt over hele muren ved innkjørselen til byen.

bilde

Nederst i høyre hjørne var det malt en plakat med overskriften "Freedom menu", frihetens meny.

  • Forrett:...... Kostnad
  • Håp.... Tro
  • Glede .... kjennskap
  • Kjærlighet ..... Gud villig hjerte

Jesus har betalt for deg!

bilde

Øverst til venstre har kunstneren tegnet en fredsdue som flyr over en nedrevet mur. Dette budskapet kan tolkes i dobbelt forstand. Jesus er den sanne fredsstifteren. Jesus sa selv: Min fred gir jeg dere. Ikke som verden gir, gir jeg dere. (Joh 14:27)

Situasjonen for de kristne i Betlehem

Til tross for dette veggmaleriet må det sies at situasjonen for de kristne i Betlehem er veldig vanskelig. Mange opplever å bli forfulgt og trakassert, noe som har ført til at mange har valgt og forlate byen.

På begge sider, både blant jøder og arabere er det svært mange som lengter etter fred. Midt i alt hatet og frykten som råder er det viktig å minne seg selv om at Gud vil at alle mennesker skal bli frelst. La oss huske på de av våre brødre og søstre i Kristus som i dag lever her. La oss be om at de får styrke og kraft til å være et lys for Jesus.

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon