11.02.2011 | av Steinar Slotten  

Toppbilde

I dag har vi besøkt Beit Eliaho, en messiansk kristen menighet i Haifa. Menigheten består stort sett av jøder, men pastoren er arabisk. I et land fylt med konflikter mellom arabere og jøder er det lett å glemme hva Bibelen sier: "For Guds nåde er åpenbaret til frelse for alle mennesker." (Tit 2:11)

Pastor Samuel Aweida fremstår som en varm og grunnfestet kristen. Han har tilhørt denne menigheten siden han var en liten gutt. Menigheten ble grunnlagt av Den Norske Israelsmisjonen, og nåværende biskop Ole Kristian Kvarme har blant annet vært forstander her. På spørsmål om menigheten regner seg som en luthersk menighet svarer Samuel; "Ingen døper sine barn i Israel, vi praktiserer troende dåp. Som menighet er vi i ferd med å finne vår egen vei og identitet".

Han sier videre; "Det skjer mye bra i Israel nå, det er et veldig bra fellesskap mellom de messianske menighetene, både arabiske og jødiske. En gang i året samles vi til en lovsangsfest hvor vi deler nye sanger med hverandre. Hvert år utgir vi et hefte med rundt 200 nye sanger på hebraisk. Mange av våre sanger er tatt ut i fra salmenes bok i Bibelen. Møtene preges av lovsang og bønn, men har også en sterk vekt på bibelundervisning. I vår menighet kommer alle med egen Bibel på møte. Guds ord er det viktigste av alt", sier han.

Menigheten er i vekst og de har nettopp bygd ut eiendommen maksimalt. Hver sabbat kan de samles rundt 150 mennesker. Menigheten opplever nå at stadig flere yngre mennesker søker seg til menigheten og andelen med ungdom og barnefamilier øker.

bilde

Jeg slåss heller med Hamas og Hizbollah ...

På spørsmål om hva han synes om holdningene som råder blant mange kristne i Skandinavia sier han; "Jeg slåss heller med Hamas og Hizbollah enn med liberale kristne". Det er spesielt fremveksten av erstatningsteologien som opprører han mest. "Bibelen setter det jødiske folket og dette landet i en særstilling. Du kan like det eller ikke, men sånn er det", sier han som selv er araber.

bilde

Samuel kan godt norsk, hans kone Bjørg er fra Vennesla og han har selv bodd og studert i Norge.
Bilde: f.v. Dina (datter), Samuel, Bjørg og Steinar

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon