09.02.2011 | av Steinar Slotten  

Toppbilde

I 2010 besøkte over 3.2 millioner turister Israel. Det var 25% flere enn året før. Selv nå, først i februar er det flere turistgrupper her. Min gruppe består av 8 reiseledere som er invitert ned av SabraFokusreiser. Jeg står her på Saligprisningenes berg med utsikt over Genesaretsjøen.

bilde

Det er vinter i Israel nå, og vanligvis er det svært få turister her. Men som dere ser fylles parkeringsplassen opp med busser allerede kl 10.00 på morgenen. De kommer fra hele verden for å oppleve det hellige land. For noen blir møtet med de stedene Jesus gikk overveldende.

bilde

Denne gruppen kommer fra Nigeria der de fleste er muslimer. Jeg ble fortalt at de er her sponset av blant annet den nigerianske staten. Resonnementet er som følger: Ettersom muslimene reiser til Mekka på pilgrimsferd, er det rimelig at de kristne får reise til Israel på pilegrimstur. Det var ikke fritt for at jeg tenkte litt på hva oljepengene kunne brukes til.

bilde

Disse to nigerianske kvinnene lå langflate foran alteret i kirken oppe på saligprisningenes berg. Det er som rommet fylles av Jesu egne ord; "Salige er de fattige i ånden, for himlenes rike er deres".(Matt 5:3) Vi stemte i "Salige visshet, Jesus er min". Snart runget det ut på flere språk; "Han er min glede, han er min sang". En kvinne fra Thailand satt foran meg og lot tårene bare strømme. Dette er minner for livet.

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon