18.04.2010  

Toppbilde

Anne-Rita ble frelst hjemme på kjøkkenet i 1987. "Jeg hadde fått en kristen sangkassett av ei venninne, den spilte jeg mye. En dag ble det så sterkt for meg at jeg måtte si ja til Jesus, hjemme på kjøkkenet". Hun bodde den gang i Svolvær og fant snart sitt åndelige hjem i Misjonsmenigheten på stedet.

Frelst hjemme på kjøkkenet

"... Det er så godt å være her, jeg føler meg trygg her." sier Anne-Rita. I 15 år har hun gått uten å ha noen menighettilhørighet. "Noe gikk i stykker for meg" - sier hun, "herlighetsteologien holdt på å ødelegge meg". Her kan du lese hennes historie.

Anne-Rita ble frelst i en tid da "herlighetsteologien" preget mange menigheter. "Jeg husker at det var om å gjøre å være så vellykket"- sier hun, "alle skulle være så vellykket på alle måter. Jeg fikk ikke dette til. Jeg var alene og slet med dårlig råd. Det hele ble ikke troverdig for meg, og jeg mistet lysten til å gå på møte. Oppe i alt dette viste Gud meg heldigvis at han har omsorg for sine barn. Det gav meg hvile, men jeg valgte å gå ut av menigheten".

Det er tydelig at Anne-Rita opplevde denne perioden som veldig vanskelig. "Men jeg mistet aldri troen" - sier hun og smiler, "jeg var mer som den bortkomne sønnen som hadde kommet bort fra faderhuset. Det er forskjell på å være bortkommen og fortapt. Men lengselen var der, jeg savnet venner og det kristne fellesskapet".

- Hva var det som gjorde at du fant veien inn i en menighet igjen?
"Jeg ble kjent med Erna som går her. Vi jobbet sammen. Når jeg kom hit følte jeg meg trygg, og alle var så hyggelige her. De siste to årene har jeg gradvis kjent en økende lengsel etter å tilhøre et åndelig fellesskap. Det siste halve året har dette bare forsterket seg" sier Anne-Rita.

- Hva har du satt mest pris på av det du har funnet her i menigheten?
"Sindigheten, bønneatmosfæren og åndeligheten" sier hun spontant. "Jeg trives her, det er fine møter og god forkynnelse. Nådegavene er også i funksjon", sier hun videre. Denne søndagen talte pastor Steinar Slotten over tema "Sunne menigheter vokser". Her påpekte han at dette ikke bare handler om å øke i antall, men også i modenhet og funksjon. Målet med menigheten er å fullføre det oppdrag Jesus har gitt oss, å vinne andre for Jesus. Et hovedfokus i forkynnelsen var at hver enkelt har fått en tjeneste, gjerninger som er lagt ferdig for at vi skal vandre i dem. I ettermøtet var Anne-Rita en av mange som søkte frem for å si ja til å tjene Jesus.

Til slutt Anne-Rita. Det kan hende at det er noen som leser dette som kjenner seg igjen i det du har opplevd. Er det noe du har lyst til å si til dem? "Ja, det er ikke for sent å vende tilbake. Jeg glidde bort og ble alene, men jeg stod opp og gikk hjem igjen. Det vil jeg oppmuntre deg som har det slik jeg hadde det å gjøre også" sier hun og det er ingen tvil, hun er veldig glad og takknemlig der hun sitter. Velkommen til oss Anne-Rita, vi har bedt for "hjemmesitterne" på hvert bønnemøte i lang tid. Så du er et bønnesvar!

Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Artikler Intervjuer Podcast Misjon