17.06.2019  

Toppbilde

«Jeg brenner for at andre også skal bli kjent med Jesus» sier Ruth Paul. «Livet er for kort til å være sjenert. Mange har blitt med meg på ungdomsmøte fordi jeg våget å spørre. De må jo få se hvem Jesus virkelig er og ikke bare det bilde av ham som gis i skolebøkene.»

Ruth er en solstråle som får det til å gro rundt seg. Hun er sosial og elsker å være sammen med andre unge. -Du har vært kristenruss i år, hva var det som fikk deg til å velge det? «Jeg ville feire russetiden med Jesus i sentrum. Jeg ville ha ham med ettersom jeg vet at det er veldig mye press under russetiden.» -Var dere mange kristenruss fra Nordland i år? «Vi var 4, så det var jo ikke så mange. Men jeg har vært med i landsstyre, som representant fra Nordland. Det har vært veldig gøy. Jeg har fått være med på to landstreff med masse ungdommer fra hele landet og fått masse nye venner.»

- Hvor lenge har du vært kristen?

«Jeg har nok vært det hele livet, men jeg har ikke hatt så mange kristne venner. I mitt hjem har vi daglige samlinger. Mine foreldre har ikke visst at det fantes en menighet på Fauske som trodde slik som oss. Det var litt tilfeldig at jeg også ble kjent med Betania. Jeg traff på Henriette på bussholdeplassen for over 3 år siden. Vi hadde ikke sett hverandre på 5 år, da vi begge bodde på Rognan. Vi gikk i barnehagen sammen. Hun hadde flyttet til Fauske og var aktivt med på Betania.

Jeg hadde gått forbi Betania mange ganger men visste ikke at det var møter der. Jeg trodde det var et sted man leide til konfirmasjoner og sånt. Men da Henriette inviterte meg med på Connect følte jeg med veldig hjemme der. Jeg begynte å gå her og i mars 2017 døpte jeg meg. Mine foreldre var veldig skeptiske, for de trodde at Betania var en sekt. Men jeg fikk dem med til slutt og i dag er hele familien min medlemmer her»

Ruth har vært aktiv med, både på Connect og på søndagene. Hun har vært med som leder på søndagsskolen, leirer og andre arrangementer som Kidsclub har hatt. «Det har vært fantastisk å ha Ruth med, hun har vært til så stor hjelp» sier Elin. Hun er Barne- og ungdomsarbeider i menigheten.

- Hva skjer nå som du er ferdig på videregående?

«Neste år skal jeg gå på Helgeland folkehøyskole, på disippelliv. Det gleder jeg meg veldig til. Dette vil fortsatt være mitt åndelig hjem», skyter Rut inn. «Jeg vet at dersom jeg ikke hadde vært en del av menigheten hadde jeg ikke vært den jeg er i dag. Her har jeg fått utviklet meg og vokst åndelig. Jeg har også fått et stort nettverk og blitt kjent med mange andre kristne ungdommer. Det har vært spennende, lærerikt og helt fantastisk rett og slett».

Vi er stolte av å kunne sende slike ungdommer videre ut i livet, og vi gleder vi oss ekstra til å få besøk av folkehøyskolen neste år. Gud velsigne deg, og vi vet du vil bli til velsignelse der du kommer.

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Mars 2017
Slide background
Ruths Familie
Artikler Smittevern ved oppstart av gudstjenester Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Andakt Artikler Bønneskolen Intervjuer Podcast Nyheter Misjon