15.06.2019 | av Steinar Slotten  

Toppbilde
Tobias Høssung og Bjørn Henrik Slotten

«Jeg vil bruke livet mitt på å tjene Jesus og vise andre hvem han er», sier Tobias (20). Ja, skyter Bjørn Henrik (19) inn; «selv om jeg nå skal i Hans Majestets Kongens Garde tjener jeg fortsatt Kongenes Konge». Dermed er sporet for dette intervjuet satt, for disse to er det å tjene blitt en livsstil.

Helt siden de var i 9 -10 årsalderen har disse to vært ivrig med i menigheten. De har vært naboer og støttet hverandre på mange områder. "Det har vært en egen link mellom oss", forklarer Bjørn Henrik. De var en stund ivrig med i skigruppa i Fauske IL, men det var på Betania de har vært det meste av sin ungdomstid. De forteller at det var mange renn og konkurranser i helgene, men aldri på bekostning av søndagsmøtene. "Vi har alltid prioritert å tjene Jesus i menigheten", sier Tobias. Det er ikke for mye sagt å si at disse to har vært pilarene i å utvikle og holde oppe menighetens sang og musikkliv. Vi har gitt alt, sier Tobias. "Vi talte over her og kom frem til at vi har hatt godt over 3000 øvelsestimer siden 2012."

Den spede begynnelsen

Når jeg sier «trommer» tror jeg alle i menigheten tenker på Tobias. Han har alltid trommet på noe, og han fant fort sin plass på plattforma, sammen med menighetsmusikken. «Jeg husker at jeg maste på Bjørn Henrik at vi måtte begynne å spille sammen.» «Det var bare ett problem; jeg spilte ikke noe instrument» forteller Bjørn Henrik, og de ler høyt begge to. «Jeg begynte å lære meg gitar og vi fikk fort en veldig spilleglede sammen. Vi var entusiastiske og drømte stort. Den første gruppa het Agape. Foruten oss to var Lars, Victor og Isac med. Vi hadde gått sammen på Expect på fredagene. Det var også noen voksne med. Det var Kari Anne, mor til Tobias, Leikny og Kurt. Vi hadde en slik spilleglede og vi øvde flere gangen i uka. Ikke nok med det, men jeg husker at vi gjerne pynta oss når vi skulle på øvelse og Kari Anne bakte kake.

Det var stort når vi fikk være med pappa til Reipå på spilletur første gangen. Han skulle preke og vi fikk være med å synge, det var starten på noe som skulle vokse seg større og bedre enn noen av oss kunne forestille oss den gang.» Tobais skyter inn; «Vi hadde noe vi kalte «full pakke». Når vi skulle spille var det naturlig at alle hadde et vitnesbyrd mellom sangen. Vi opptrådte ikke vi, vi tjente Jesus!». Bilde: Andreas Jakobsen

bilde

«I 2012 byttet vi navn til OneWay og vi var ivrig med på fredagene. I tillegg begynte vi to, og senere Andreas, å spille i menighetsmusikken. I 2013 så Husbandet dagens lys.» Sier Bjørn Henrik. «Det var spesielt, vi var noen som skulle være med å synge under menighetsweekend i Arjeplog. Det var første gang, men gjennombruddet kom allerede samme høst under møteaksjonen med Haakon Martinsen. Da spilte vi hver kveld og etter det ble det bare naturlig at Husbandet ledet sangen på møtene.» sier Tobias. «Betania har alltid ønsket å være en generasjonsmenighet og for oss var det naturlig at det var tre generasjoner i husbandet. Den yngste var Andreas (11) på munnspill og den eldste var Oddbjørn (65) på bass.» Forteller Bjørn Henrik.

Husbandet

Det er ikke tvil om at disse to sin iver har vært med på å løfte menighetens sang og musikkliv disse årene. Alltid tilstede og alltid tjenestevillig. «Jeg tror vi kan telle på en hånd de møtene vi ikke har vært på gjennom disse årene», sier Bjørn Henrik. De har vært med på å binde generasjonene sammen i tilbedelse og lovsang. I denne perioden har det vært mange dyktige og trofaste sangere og musikere med. «I de siste årene har vi hatt fokus på å få med oss neste generasjon», forteller de. «Vi er jo ikke yngst lenger». Det har gitt frukter, for Einar tok over bassen da han var 13 og nå er Eirik (13) klar til å ta over trommene. Det er de takknemlige for når de nå skal reise bort en stund.

Søndag 16. juni blir siste gangen Bjørn Henrik leder husbandet og Tobias styrer internkommunikasjonen fra sin plass bak trommene. Det blir en stor overgang for oss som menighet. Vi har blitt vant til at de er på plass minst èn time før hvert møte. Alltid fokusert og alltid dedikerte. Når vi nå reiser etterlater de seg en kultur som skal prege menigheten fortsatt. Det har vært fint å se hvordan de samler seg rett før møtet begynner i bønn på plattforma. I bønn om at de skal få nåde til å trekke himmelen ned og kunne dra forsamlingen inn i Guds nærhet. Det har vært lett å forkynne på Betania, også mye takket være denne gjengen som har fylt plattforma møte etter møte. «Det har vært litt av en reise for oss, fra den spede begynnelsen da vi reiste til Reipå i 2012 og frem til sist sommer da vi fikk lov til å være med og lede sangen under ICEJ sitt sommerstevne i Kristansand. Å få stå på den store scena i Q42 og synge i møter med TV-opptak var nok det største vi har fått være med på.» forteller Tobias. «Vi er et vitnesbyrd på at den som er trofast i det lille vil settes over større ting. I alt dette har det vært gleden i å tjene Jesus som har drevet oss, og derfor har det ikke først og fremst vært et offer - det har vært et privilegium» Avslutter Bjørn Henrik.

Gjennom hele intervjuet har de sett på klokken som begynner å nærme seg ungdomsmøtetid denne fredagen. Slik de har gjort tallløse ganger så setter de kursen mot Betania, nå for å forberede siste ungdomsmøte for denne gang.

Når de nå reiser, sender vi de ut med stolthet og i takknemlighet. Til høsten er det nye som tar over ansvaret, og det vil vi presentere senere. Vi er takknemlig for at noen har kjent kallet og vil flytte til Fauske. De som nå tar over har uansett store sko å fylle.

Slide background
Mai 2012
Slide background
Tobias
Slide background
Agape Reipå 2012: F.v.: Kari Anne, Tobias (trommer), Leikny, Kurt Remi, Bjørn Henrik og Isac
Slide background
OneWay, Ørnes 2013
Slide background
Arjeplog 2013
Slide background
Husbandet 2014
Slide background
2015
Slide background
2018
Slide background
2019: Einar og Eirik
Slide background
Denne gjengen gledet seg til å delta på ICEJ sommersteve i Kristiansand
Artikler Smittevern ved oppstart av gudstjenester Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

Andakt Artikler Bønneskolen Intervjuer Podcast Nyheter Misjon