25.10.2017 | av Maj-Britt Larsen  

Toppbilde

- La oss besøke Jesus i fengselet!

Jeg sitter med kaffekoppen i fanget, og sofakrokens ro nytes i fulle drag. Så fin en dag, sola skinner også i dag! I dét jeg skal ta strikketøyet fram under bordet, faller øynene på et bilde i et blad. Det er en dame med tildekket hår. Sterke øyne ser granskende på meg. Budskapet er med fete bokstaver: REDD OSS!

Av og til når jeg leser om de forfulgte kristne klarer jeg ikke å ta inn over meg deres forferdelige livssituasjon. Da må jeg legge bladet vekk. Jeg føler avmakten. Hva kan JEG gjøre? Jeg er så langt borte fra deres virkelighet. I dag kan jeg ikke la være å lese Åpne Dørers blad fra første side og helt gjennom. Og en gang til. Og se på nettet. Over 215 millioner mennesker forfølges i høy grad i denne verden. Likevel oser hele bladet av ordet HÅP. «Misjon HÅP». LYSGLIMT fra ruinene». «HÅP til Midtøsten». «Hold HÅPET i live!».

Radikale islamister forsøker å utrydde kirken i Midtøsten, men mange tapre kristne er fast besluttet på å bli værende i deres hjemland. De ønsker å tjene deres lokalsamfunn og spille en rolle i gjenoppbygningen av deres land. De trenger vår støtte, bli med dem i bønn og tale til myndighetene på deres vegne. «Det kan sies med tre ord: BE FOR OSS. HJELP OSS. REDD OSS. Uten bønn klarer vi det ikke. Hjelp oss, fordi kjærlighet betyr handling. Redd oss … vær så snill!» - kirkeleder fra Erbil i Irak

Jeg har spurt mange ganger: Nytter det å gjøre noe? Åpne Dører skriver: DET NYTTER! Vi som er langt vekk fra Midtøsten og ikke kan gå fysisk inn og hjelpe, vi kan gjøre 3 ting som er effektive. Vi kan be, gi og skrive.

bilde

Signér appellen

I 2017 pågår det nå en underskriftskampanje som er global. I slutten av 2017 vil Åpne Dører overrekke disse til FN. Med underskriftene oppfordrer vi FN og verdens ledere til å sikre kristne og andre minoriteters rettigheter til likeverdig statsborgerskap, verdige levevilkår og en fremtredende rolle i gjenoppbyggingen av samfunnet. Vi er ikke i fengslene, i hjemmene, i husmenighetene der det er så tøft, MEN vi kan likevel gjøre disse tre enkle grepene og oppleve at vi får besøke Jesus i fengselet.

Jesus sier: «Jeg var fremmed, og dere tok imot meg. Jeg var naken, og dere kledde meg. Jeg var syk, og dere så til meg. Jeg var i fengsel, og dere kom til meg (…) Sannelig, jeg sier dere: Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg» Matt 24, 35-40.

Jeg setter kaffekoppen ned, går inn på nettsiden til Åpne Dører og signerer appellen. Slik. I dag har jeg sett til noen av dem som har det vanskelig. I dag har jeg gjort noe godt mot Jesus. Så enkelt.


En million stemmer LED 2017 30 sek from Open Doors Norway on Vimeo.

Artikler Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus! Spesielt å få komme hit Flott besøk fra Helgeland Folkehøyskole Kraft som forvandler Til jordens ender For et bønnesvar! Det er en fremtid for deg

Andakt Artikler Bønneskolen Intervjuer Podcast Nyheter Misjon