15.10.2015  

Toppbilde

3. oktober reiste en stor gruppe forventningsfulle deltagere fra distriktet til Israel. Det er andre gang vi fra menigheten reiser til Israel med pastorparet som reiseledere. Vi var til sammen 49 deltagere, hvor halvparten var fra vår egen menighet. Det ble noen opplevelsesrike dager. Det største av alt var at Bjørn ble frelst, og at han ble døpt sammen med Hermod og Charlotte.

bilde

Badebyen Netanya var første stopp der vi fikk nyte en fridag med varme og sol. Her lå vi også noen dager mens vi kjørte ut til Haifa, Tel Aviv, Joppe og Cæsarea. Og på Karmelfjellet ble det sterkt for mange da himmelen åpnet seg og gav regn til et knusktørt land på stedet der Elias hadde bedt om dette. Videre skulle vi til Tiberias og området rundt Genesaret. Vi lå på et hotell ikke langt fra byen, så kveldene ble bla brukt på å oppleve livet i byen.

Nasaret fikk vi også se, og på utgravningsstedet i Sipporis fikk vi høre om Jesu liv før tjenesten hans begynte. Da fikk vi også besøke Kana der Jesus utførte sitt første under. Før turen gikk til Jerusalem fikk vi oppleve å kjøre båt på Genesaret sjø, og besøke diverse steder rundt der. På veien til den hellige stad ble det dåp, og senere en dukkert i Dødehavet. En snartur innom Jeriko ble det også. De siste dagene tilbrakte vi i Jerusalem. Getsemane, Betesda, Gordons Golgata og mye mer malte et bilde for oss om tiden i Jerusalem på Jesu tid. Å gjenfortelle hvilken følelser og inntrykk en tur til Israel gjør med deg er vanskelig å forklare, så du må nesten oppleve det selv!

bilde

Rina Reich-Geller var vår dyktige guide som strømmet over av kunnskap og kjærlighet til landet. Med en frisk tone og en dose humor loset hun oss igjennom de forskjellige stedene. Sammen med Steinar ble de et godt team som gruppa virket å være fornøyd med. En kveld i Jerusalem fortalte hun historien sin som andregenerasjons holocaust-offer. Hun har skrevet en bok som flere i menigheten leste på forhånd.

bilde

Sang og musikk preget også turen. Gitaren var med, og gutta fra Fauske ledet i sang på stedene og i bussen. Men sterkest var det kanskje når lovsangen lød "A capella" i flere av de store kirkene med en fantastisk akustikk. "Syng lovsang hele jorden", og "halleluja" fylte rommene og vi fikk kommentarer både fra prester og nonner, så vel som andre turister.

bilde

Bare det å være i dette landet gjør noe med deg. For Bjørn ble det livsforvandlende. Hør han fortelle hvordan han møtte Jesus ved Genesarets strand.

Artikler Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus! Spesielt å få komme hit

Andakt Artikler Bønneskolen Intervjuer Podcast Nyheter Misjon