15.10.2015 | av Steinar Slotten  

Toppbilde

«Jeg finner ikke ord som kan beskrive det jeg fikk oppleve på denne turen. Atmosfæren på de ulike stedene vi besøkte, sangen og undervisningen. Til slutt var det som jeg satt inne i min egen lille boble. Da jeg tok imot Jesus var det akkurat som den sprakk og fylte alt med et uforklarlig lys» forteller Bjørn. Hør hans sterke historie.

bilde

3. oktober deltok han sammen med flere andre fra Fauske til Israel med Steinar som reiseleder. Det skulle bli en spesiell tur for Bjørn.

Nå sitter vi i stua til pastorparet og samtaler om hva som har skjedd i det siste. Han forteller at det hele startet under konfirmasjonsgudstjenesten til Bjørn Henrik (Slotten). Bjørn Henrik talte selv i denne dagen og han forklarte evangeliet på slik måte at jeg forstod det, fortelle han. «Jeg forstod for første gang i mitt liv at jeg måtte ta et valg».

 • SE VIDEO Se videoen der Bjørn Henrik Slotten fortelle om hvordan han selv oppdaget Bibelens budskap om Jesus og hvordan det har påvirket hans eget liv. (finnes også som podcast)
 • bilde

  Båttur på Genesaretsjøen

  Båttur på Genesaretsjøen Dag 5 på turen ble en sterk opplevelse, forteller Bjørn videre. Den startet med båttur på Genesaret og atmosfæren var veldig spesiell. Vi kom senere til Magdala og Steinar fortalte om hvordan disiplene møtte Jesus. Alt som skjedde denne dagen skapte noe spesielt i meg. Da vi kom til Saligprisningenes berg og dere begynte å synge inne i kirka, det ble så sterkt. Jeg var ikke meg selv når vi gikk nedover mot Genesaret og stedet der Jesus møtte Peter (Mensa Christi). Jeg satt der ved stranda og hørte deg fortelle hvordan Jesus møtte Peter. Sangen oppe i fra Saligprisningen slapp ikke taket og jeg var helt inne i min egen boble. Når gruppa reiste seg for å gå til bussen hadde jeg bare lyst til å være igjen der, jeg var helt på bristepunktet. Jeg må si jeg skvatt til nå du plutselig stod ved sia mi. Jeg skjønte ikke hvor du kom i fra, sier Bjørn med et smil.

  • Sett fra mitt ståsted, så jeg en mann som var så kalt av Gud at han ikke enset noe rundt seg. Da jeg spurte ham om han var klar til å ta imot Jesus sa umiddelbart: JA! Jeg er klar. Det ble en skjønn stund der ved Genesarets bredd. På samme sted som Peter måtte falle ned for Jesu føtter var Bjørn der 2000 år senere. Å høre ham be til Jesus var ubeskrivelig stort. Det var akkurat som jeg stod ved bålet og hørte Peters bønn.

  Jeg hadde ikke lyst til å gå derfra, forteller han videre, jeg var så redd for å miste det jeg følte akkurat da. Det var akkurat som når sola bryter igjennom glassklart vann og sender myriader av lysstråler rundt der du er. Det var som jeg gikk på vannet, uten bakkekontakt. Mens han forteller blir øynene fylt av tårer og han får vanskeligheter med å snakke.

  Allerede samme kveld bestemte jeg meg for at jeg ville døpe meg. Jeg visste at det skulle være dåp neste dag. Det var to andre som også skulle bli døpt. Den ene var naboen Hermod. Han hadde allerede bestemt seg før han reiste til Israel.

  Hva tenker du nå når du har kommet hjem igjen?

  Først av alt at jeg har vært på min livs tur. Det ble en dyr tur, men det jeg har fått oppleve kan ikke betales med penger. Jeg har fått være med en fantastisk flott gjeng, og det gjør inntrykk å møte mennesker fra hele verden der nede.

  Artikler Smittevern på våre arrangement Fellesskapshelga 2019 UIO Nordland har flyttet til Røsvik Flott start på høsten! 10 ungdommer søkte frelse Gleder meg til høsten Livet er for kort til å være sjenert - Å tjene Jesus er blitt vår livvstil Flott menighetstur til Steigen Døpt til Kristus!

  Artikler Intervjuer Podcast Misjon