bilde

06.10.2013 | av Torill Slotten  

Sølvpuss…

Hver gang jeg åpnet kjøkkenskuffa ble jeg minnet på det. Der lå sølvskjeene nesten helt svarte og jeg tenkte med meg selv, nå må jeg få pusset sølvet. Hver gang skjedde det samme, jeg tenkte tanken og ergret meg over det men så fort skuffen var lukket glemte jeg alt sammen. Når noen kom på besøk var jeg så flau over sølvskjeene og ønsket helst ikke å vise dem frem til noen.

Egentlig var det rart at de var så svarte, jeg hadde jo vasket dem i oppvaskmaskinen med YES, og de garanterer jo i reklamen for alt skal bli helt skinnende rent! Men, jeg vet jo bedre. Sølv skal ikke i oppvaskmaskinen, og det vaskemiddelet gjør bare alt enda verre. Skal man få sølvet rent må man bruke sølvpuss! En dag sa jeg til meg selv: «Nei, nå får det være nok av alle unnskyldningene mine. Sølvet må pusses!». Overraskende nok tok det ikke så lang tid før sølvet skinte igjen som om det var nytt. Tilfreds la jeg det i skuffen igjen og gledet meg til å ta dem frem igjen.

Kristenlivet kan oppleves litt på samme måten. Herren har skapt oss av «edelt metall» og vi er også påvirkelig av våre omgivelser. Det kan hende at vi også trenger en skikkelig rens. Vi blir minnet om det, men kan være snar til å lukke skuffen igjen. Tilslutt er både frimodigheten og gleden over å være et Guds barn borte. Det edle er blitt svart. Men Jesus tilbyr oss «sølvpuss» og ønsker å rense oss så vi kan skinne igjen. Da må vi ikke bare lukke oss til, men la han få komme til.

Johannes hadde selv fått erfare Jesu kjærlighet og nåde. Derfor skriver han: Dersom vi sier at vi ikke har synd, da bedrar vi oss selv, og sannheten er ikke i oss. Dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han forlater oss syndene og renser oss fra all urettferdighet. 1Joh 1:8 – 9

Kanskje har du aldri sett på deg selv uren før nå? Kanskje har skuffen vært lukket og låst? Når vi begynner å søke Jesus i Bibelen eller ved å høre Hans ord på møte skjer det noe. Det edle i deg kommer frem i lyset. Du er skapt i Guds bilde, du er av edelt metall! Det svarte er synden som må renses bort. Når vi bekjenner våre synder, ja da renser han oss. Det kaller vi å «ta i mot Jesus». Kanskje er det tid for sølvpuss i ditt liv?