bilde

02.08.2012 | av Elin T. Slotten  

La ditt rike komme!

Disiplene kom til Jesus med en bønn: «Herre lær oss å be». Har du noen gang tenkt over hvorfor han lærte dem akkurat de få ordene som vi finner i «Fader vår»? Han kunne sagt hva som helst til dem, og de ville bedt slik. Så hvorfor valgte han akkurat disse få ordene? «Fader vår» består bare av 65 ord, men er en veldig mektig bønn. En av de bønnene Jesus lærer sine displer er; «La ditt rike komme. La din vilje skje på jorden som i himmelen».

Hvorfor var det så viktig for Jesus at vi skulle be om dette? Jo, for han vet at verden ligger i det onde, og han har gitt oss autoritet over den! Han kan ikke få sin vilje med jorden, hvis ikke vi som hans folk ber han om dette! Så hva er Guds vilje? Jo, slik som Han regjerer i himmelen, hvor alt er fullkomment, må det også skje her på jorden. Alt er perfekt i himmelen på grunn av at Gud får sin vilje. Han som bare er kjærlighet. Da blir det ingen liten bønn å be når vi ber «la din vilje skje på jorden som i himmelen». Det er vårt ansvar, som troende, å be om at det må skje fordi denne verden ikke er underlagt Guds vilje i dag. Derfor ønsker Gud at vi skal be om at Hans vilje må skje også på jorden.

«Komme ditt rike» - det er vår lengsel. Når Guds vilje får skje blir mennesker forvandlet til nye skapninger. Jesus kom for å vise Guds vilje for oss mennesker. Derfor står det i 1Tim 2:4: «han som vil at alle mennesker skal bli frelst og komme til sannhets erkjennelse». Når den syke kom til Jesus og sa: «Herre, om du vil kan du gjøre meg frisk» - da svarte Jesus på Guds vegne: «JEG VIL, bli frisk»(Matt 8.2ff).

Hva vil ikke måtte skje her på Fauske om Guds vilje fikk skje - akkurat som i himmelen? Jesus sa til sine disipler; « Når dere går av sted, så forkynn: Himlenes rike er kommet nær! Helbred syke, vekk opp døde, rens spedalske, driv ut onde ånder! For intet har dere fått det, for intet skal dere gi det» (Matt 10:7f). La oss derfor be denne bønnen med større inderlighet og tro enn noen gang før: «Herre la din vilje skje!». Da blir det ikke bare en åpen himmel over oss, men himmel på jord!