bilde

30.01.2012 | av Steinar Slotten  

Si bare et ord!

Jakob sier; … tungen, den er et lite lem, men taler likevel store ord. Se, en liten ild, hvor stor en skog den setter i brann! (Jak 3:5) En dommer sier noen få ord og en manns skjebne er forseglet, fri eller dømt. En leges ord får en pasient til enten å gå hjem i glede eller i sorg.

Ord har makt

Vi må derfor aldri undervurdere betydningen av det vi sier. Mange mennesker går rundt med sår og selvforakt på grunn av ord som ble sagt i barndommen. «Du synger som ei kråke», «Du prater for mye» eller «Så tykk du er..». Noen få ord som kan lukke alt det vakre inn under tykke skall. Det var ingen slo aller mishandlet dem, bare noen få ord. David hadde erfart hva ord kunne utrette, derfor sa han til Herren; Herre, sett vakt for min munn! Vokt mine leppers dør! (Sal 141:3)

Ord kan binde, men det kan også løse og sette fri. Hvor godt er ikke et ord i rette tid! sier den vise (Ord 15:23). Et oppmuntrende ord, ja rett og slett skryt, gjør ikke det godt? Paulus sier; Vær varmhjertet mot hverandre i broderkjærlighet! Kappes om å hedre hverandre! (Rom 12:10) Det er så lett å «si» det negative og bare «tenke» på de positive. Kanskje skulle vi snu på dette og begynne å si det som er positivt.

Paulus oppmuntrer filipperne til dette i det han skriver; For øvrig, brødre: Alt som er sant, alt som er ære verd, alt som er rettferdig, alt som er rent, alt som er verd å elske, alt som folk taler vel om, alt som duger og er ros verd – gi akt på det! (Fil 4:8)

I Kapernaum var det en høvedsmann som hadde skjønt hvor mektig et ord kunne være, når det ble sagt med autoritet. Han kom til Jesus for å be for den syke tjenestegutten sin. Han var ikke så opptatt av om Jesus tok turen til huset hans og la hendene på den syke, men han sa; … si bare et ord, så blir gutten frisk. (Matt 8:8) Tenk at en enkel bønn kan flytte et menneske mørke til lys, fra død til liv? Slik står det skrevet: Med hjertet tror en til rettferdighet, og med munnen bekjenner en til frelse. (Rom 10:10) Si bare et ord og du blir frelst!