Skip to main content

10.11.2014 | av Steinar Slotten  

bilde

Kalt fra Brasil til Europa som misjonær

Søndag talte misjonær Ivone Silva om Bartimeus og med ett så var det som å delta på et møte i Brasil. Stilen er direkte og forkynnelsen er båret frem med kraft og overbevisning om at Jesus er her for å hjelpe den som har behov for det. Mange søkte frem på slutten av møtet for å bli bedt for.

bilde

I salen sitter det mange brasilianere, og de føler seg hjemme denne kvelden. De er vant til fattigdom og nød, til å se mennesker som er i samme stilling som Bartimeus var. Han var blind og hjelpeløs, dømt til et liv i fattigdom. Helt til Jesus kom forbi og stanset opp der han satt. Bartimeus satt der alene, kjente seg nok liten og alene i den store folkemengden, men Jesus så ham. Nordmenn sitter ikke lenger langs gatene og roper i sin nød, det betyr ikke at nøden er borte. Det finnes mange «blinde og fattige» i dag også. Denne kvelden på Betania satt det folk i salen som ikke kjente Jesus, de var åndelig blinde. Det satt mennesker som innvendig kjente seg ensomme og alene midt i folkemengden. Noen tok mot til seg og ba Jesus om hjelp, og han møtte dem.

Brasilianerne i menigheten har hatt møter hele helgen, og her er det Elizabeth som tolker (bilde over).

bilde

OneWay sang og vitnet

Sammen med husbandet var det OneWay som stod for sangen denne kvelden. Flere av dem unge vitnet og det var med å sette «tonen» denne kvelden.

bilde

Isac Vitnet om at vi er jordens salt og verden lys. Vi må ikke sette lyset vårt under en bøtte, men i lysestaken på bordet slik at alle i huset kan se det.

bilde

Andreas vitnet om den kvinnen som var bløder og som var oppgitt av legene. Hun visste at om bare fikk røre ved Jesus ble hun frisk.

bilde

Bjørn Henrik vitnet om at det er vanskelig å gå langs en vei når den ligge i totalt mørke, og man ikke kan se. Når veien bak Betania fikk gatelys i høst kunne man se langt fremover. Likevel er det viktig å gå med refleks, slik at man blir sett. Ikke et lite armbånd, men han anbefalte å gå med refleksvest. Vi er kalt til å reflektere lyset, som er Jesus. Vi skal ikke bare vandre i lyset selv, men lyset skal få reflektere i gjennom vårt liv. Har du ikke refleks eller om du går med en liten brikke, ja, da anbefalte han å oppgradere til noe bedre.