Skip to main content

02.02.2014  

bilde
Åge Jakobsen

Det er verdt å følge Jesus

Åge Jakobsen forkynte et sterkt og personlig budskap søndag formiddag. Han snakket om det å tjene Gud, og hvordan det er helt annerledes enn hvordan vi tradisjonelt ser på en tjener.

bilde

Åge åpnet ved å lese fra 2 Mos. 21, 1:6: 1 Dette er de lover du skal legge fram for dem: 2 Når du kjøper en hebraisk trell, skal han tjene i seks år. Men i det sjuende året skal han gis fri uten vederlag. 3 Er han enslig når han kommer, skal han dra enslig bort. Dersom han er en gift mann, da skal hans hustru gå bort med ham. 4 Dersom hans herre gir ham en hustru, og hun føder ham sønner eller døtre, da skal hustruen og barna høre hennes herre til, og han skal gå enslig bort. 5 Men dersom trellen sier: Jeg holder av min herre, min hustru og mine barn, jeg vil ikke være fri og gå bort, 6 da skal hans herre føre ham fram for Gud og stille ham ved døren eller ved dørstolpen, og hans herre skal stikke en syl gjennom øret hans, og han skal tjene ham for alltid.

Han trakk fram vers 5: Jeg kunne valgt å være helt fri. Jeg kunne valgt og ikke leve for Jesus, og alt det medfører. Men jeg holder av min Herre, jeg vil ikke være fri og gå bort. For det fins en Herre som er verdt å tjene, hele livet. Her står det at Herren til denne trellen stakk en syl gjennom øret hans, som et synlig bevis på at han ville tjene ham. "Enn vi, hvordan viser vi at vi tjener Herren? Jo, frukten av våre handlinger skal være vårt bevis".

Åge vitner om at han alltid har vært kristen, men han har strevd med å ha et riktig bilde av hvem Gud er. "Når jeg hadde siviltjeneste møtte jeg to gutter som hadde noe jeg hadde lest om i Bibelen men aldri hadde hatt selv: frimodighet. På en av de første samlingene vi hadde, med alle ledere og sjefer, stilte de seg opp på podiet og sa at de kommer til å ha møter på det rommet og alle er velkomne. Jeg ble jo helt sjokkert. Blant de som satt i salen var det noen skikkelige tøffe typer. Men jeg kom på en av samlingene deres, og da opplyste de om at de skulle ha undervisning for de kristne på tirsdag, og vekkelsesmøter på torsdag. Jeg merket at de hadde noe jeg lengtet etter. Men på et av de møtene opplevde jeg å bli døpt i Den Hellige Ånd, og livet mitt ble helt forandret"

Gudsbilde falt på plass og jeg kjente at jeg ikke lenger bare ba til Gud, men til min far. Han fikk også ett kall til å forkynne Guds Ord. "Det er jo helt uten forstand at jeg som har total sceneskrekk skal stå å forkynne Guds Ord! Men jeg har opplevd møter med Gud som har forvandlet mitt liv. Og uten den kjærligheten som Han har vist meg, så hadde ikke jeg tørt å stå et sekund på denne talerstolen".