Skip to main content

07.12.2013  

bilde

Skattefradrag?

Vil du ha skattefradrag for de gaver du gir til menigheten må du passe på nå før nytt år! Du kan få fradrag for opp til 12 000 kroner på det du gir til menigheten. Dette utgjør inntil 3360 kroner i fradrag på skatten. Kravet er at du har gitt minst 500 kroner i løpet av inntektsåret. For at vi kan rapportere din gave inn som fradragsberettiget må den være registret på ditt navn hos oss.

Om du ikke har gjort det tidligere råder vi deg til å ordne dette så fort som mulig. Ta kontakt med oss så får du et enkelt registreringsskjema.

Skattefradraget økes til kr 16 800 neste år

Det er gledelige signaler fra den nye regjeringen som vil øke fradraget med kr 3 800 neste år.

Ved skattefradrag for gaver til frivillige organisasjoner lignes ektefeller felles, og dette får konsekvenser for utfylling av selvangivelsen. Om den ene ektefellen har gitt mer enn 12 000 kroner til frivillige organisasjoner i løpet av et år, kan det til sammen føres opp hele beløpet (inntil 24 000 kr), men da fordelt på ektefellene. Neste år vil dette økes til 16 800 og 33 400 for ektepar.

Enkeltgave?

Ønsker du å gi en enkeltgave, og på denne måten støtte menighetens arbeid, så er det fullt mulig. Selv om du ikke er medlem. Ta bare kontakt med oss, så ordner vi det.