Skip to main content

12.03.2013  

bilde

Du er innbudt til selskap!

Søndags kveld var det Connect som hadde ansvaret for møte og Torill hadde dekket til fest på plattforma. Hun hadde invitert flere av sine venner, men alt gikk ikke slik hun hadde tenkt. Sammen med henne deltok også Connect-koret og OneWay med frisk sang.

bilde

Connect samles hver fredag og siste «spire» i dette arbeidet er de vi fortsatt bare kaller for «Connect-koret». De sang på søndag for første gang, sammen med OneWay. Foreldre får også være med og selv om de var litt amputert denne gangen var det inspirerende å høre de synge.

bilde

Andakten stod Torill for og hun dekket på et stort bord oppe på plattformen. Hun hadde innbudt flere av sine venner til selskapet, men en etter an ringte og sa at de ikke kunne komme. En ringte og sa at han var ute på sjøen for å prøve den nye båten sin og derfor kunne han dessverre ikke komme. Torill ble lei seg, men det var fortsatt mange gjester som hun ventet på. Men ikke lenge etter banket det på døren, det var Frank. Han sa at han ikke kunne komme i selskapet han heller. Han hadde nemlig fått seg ny jobb. Nå hadde sjefen invitert han på middag og han turte ikke å si nei. Nå ble Torill enda mere lei seg. Nå var det bare to gjester igjen. Det ene var venninnen fra Oslo, og den andre var Eva. Bjørn Henrik, som hadde hjulpet henne sa da: «Jeg tror det ser skummelt ut med tanke på de to som vi venter på. Nå er jo klokken snart 6 og jeg tror de har glemt det». Torill ser på klokka, og sier: «ja de har vel det».

Ho setter seg skuffet ned på trappen og sukker. «Nå er det jo ingen som kommer. Hva skal jeg gjøre med all maten, og det fine bordet jeg har dekket på? Jeg har jo forberedt dette i mange dager.» Bjørn Henrik fikk en ide: «du, vi kan jo ikke la all denne maten gå til spille, sp vi kan jo invitere noen andre istedenfor?» - «Ja, det var en god ide!» sier Torill «kjenner du noen fra skolen?» Bjørn Henrik tenker litt før han svarer; «ja, jeg vet om en som ikke har noe å gjøre i kveld» - «gå og hent han da vel» - sier Torill oppspilt. Andreas ville gjerne være med i selskap og etter hvert er det flere som blir innbudt og som svarer ja. Til slutt er det mange rundt og festen kan begynne.

Teksten var fra Luk. 14.15ff om det store gjestebudet Torill sa til slutt at Jesus har invitert oss alle til selskap i himmelen, men det er vårt eget valg om vi takker ja.

Til slutt avsluttet OneWay med å lede i lovsang og bønn. Folk fikk tilgang til å komme fram til forbønn