Skip to main content

17.04.2012  

bilde
Fotomontasje

Klesinnsamling til Ukraina

Onsdag 2. mai starter vi innsamling av brukte klær og sko. Det er organisasjonen Open Heart som vil sørge for det vi samler inn kommer til frem. «Vi har 3 trailere som hver måned kjører til Ukraina med nødhjelp» sier initiativtaker Hallvar Hasseløy.

Ukraina har ca. 46 mill innbyggere, og er et land der noen få er veldig rike. Mafiaen har mer enn alt. Middelklassen er også liten. De fattige utgjør den største prosenten av landets innbyggere. Nøden i Ukraina er stor. Barn bor i kloakknett og lever av prostitusjon. Enslige mødre må ta barna ut av skolen så de kan være med på søppelplassen å leite etter mat. Landet er i økonomisk krise etter Sovjetunionens fall.

bilde

Open Heart sitt arbeid

650.000 mennesker fikk hjelp i fjor igjennom massedistribusjon av klær og mat til fattige barn og familier, barnehjem, hjem for handikappede barn osv..

bilde

Open Heart sitt arbeid i Ukraina består av:

  • Matstasjoner der ca 3500 fattige barn spiser hver dag
  • Eget barnehjem for 150 barn fra 0-6 år som var i ferd med å gå under.
  • Egen skole for vanskeligstilte barn fra 6-10 år
  • Egne senter for misbrukte gatebarn i Kiev og på Krim.
  • Egne suppebusser for gatebarn i Kiev.

Nå kan du være med å gi

Filadelfia i Bodø har stått bak en årlig innsamlingsaksjon til dette arbeidet i flere år, der de har fylt en hel container med klær. I år vil vi bidra til at også folk i Indre Salten skal få mulighet til å være med. Derfor ønsker vi å stille oss til disposisjon, slik at de som ønsker det kan levere sekker med klær og sko til oss på Fauske.

Filadelfia tar kr 50,- pr. sekk i gebyr for dekning av frakt. På denne måten bidrar vi til at Open Heart ikke trenger å ha utgifter ved å få containeren ned til Ukraina.

For nærmere informasjon kan du kontakte:
Svein Wangen: 90826543 (mobil) eller Harald Olaf Bjørknes: 95939341 (mobil)

pdf [Last ned brosjyre]