Skip to main content

06.11.2011  

bilde

Julekonsert

Søndag 4. desember kl 16.00 inviterer vi til julekonsert med Tove og Jan Honningdal med venner. "Dette er vårt forsøk på å lage et lite pusterom i desember. Gjennom sang, musikk og opplesning vil vi ta tilhørerne med på en "reise" gjennom gamle og nye julesanger, kjent og litt mer ukjent tradisjon" sier de selv om opplegget.

Vi starter med å tenne våre lykter når det mørkner. Så hører vi litt på hva Alf Prøysen tenkte om jula og alt det den bringer med seg. Jula er ei tid for varme, lys og glede, men også ei tid for undring.

bilde

Hva visste Maria om gutten hun Hva var det egentlig som hendte der i stallen? Hvem var han som kom og hva var skrevet om han for lenge siden? Det finnes mange spørsmål og alle har vi våre forestillinger om hvordan det har skjedd. Hvordan allting var vet vi ikke med sikkerhet, men en ting vet vi: lovsangen som englene sang på Betlehemsmarkene er like aktuell i dag som den gang.

"Ære være Gud I det høyeste og fred på jorden blant mennesker som har Guds velbehag. I dag er det født en frelser..."

Den gangen lød lovsangen til et barn i en krybbe. I dag er han voksen, og du og jeg får være med i koret sammen med englene, og hylle han som Majestet, Konge i Evighet. Og kanskje er det hva "Lovsangstoner i Julenatt" handler mest om.