Skip to main content

28.04.2011 | av Steinar Slotten  

bilde
Foto: http://www.tscnyc.org

David Wilkerson er død

Onsdag 27. april mistet pastor David Wilkerson (79) livet i en bilulykke. Ulykken skjedde da en 18 hjuls stor trailer traff Wilkersons bil. Mange vil nok forbinde David Wilkerson med hans sterke bok om gjenglederen Nicky Cruz, "Korset og springkniven".

Myndighetene uttalte at føreren av traileren så bilen komme over i feil kjøreretning og gjorde et forsøk på å unngå å treffe den, men krasjet tilhengeren inn i pastorens bil. Dette skjedde på en bro og bilen skal ha havnet i elva. David Wilkerson døde angivelig på stedet, mens hans kone Gwen Wilkerson og trailersjåføren ble fraktet til sykehus, sier rapportene.

"Det er med dypeste sorg vi må meddele om vår pastor og grunnlegger pastor David Wilkerson plutselige bortgang", sier Carter Conlon , Times Square Church Senior Pastor, i en uttalelse på den offisielle nettsiden til menigheten (1)

Han var en sterk profetisk røst

Mange vil nok huske David Wilkerson for hans bok om gjenglederen Nicky Cruz, "Korset og springkniven". Han hadde også en sterk profetisk røst. Noe som resulterte blant annet at han på 1970-tallet utga boken "Visjoner". Han besøkte også Norge, og for få år siden kom han hit med et klart budskap til vår nasjon. Møtet ble holdt i Filadelfia Oslo. Våre bønner og tanker går i dag til de etterlatte og til menigheten han betjente. Kristenheten har igjennom dette mistet en tydelig og klar røst i vår egen tid.

(1) Kilder:
http://www.tscnyc.org/pastor_david_wilkerson.php
http://www.charismamag.com/index.php/news/30794-david-wilkerson-killed-in-car-crash