Skip to main content

17.11.2015 | av Steinar Slotten  

bilde

Nestekjærlighet brakte tiggerne på førstesiden

Forrige tirsdag var 20-25 fra menigheten samlet til bønn. Sammen med oss den kvelden satt fem ukjente fra Romania. Elin hadde hentet dem på gata. Jeg klarte ikke å gå forbi dem uten å gjøre noe, sier Elin. Plutselig fikk nøden et ansikt.

bilde

Vi er kalt til vise kjærlighet til alle mennesker og hjelpe de som er i nød. De hadde fått seg en dusj og et varmt måltid. Det viste seg at de trodde på Jesus. Vi tilbød dem å sove på lokalet, men de takket pent nei. Kanskje i morgen, sa de. Også den natten sov de alle fem sittende i èn og samme bil. De visste ikke helt hvordan de skulle forholde seg til alt dette. Neste dag kom de tilbake kl 17.00 og fikk et varmt måltid. Den kvelden ble de værende og var veldig takknemlig og la seg til å sove før kl 21.00. Elin bodde sammen med dem hele tiden mens de var hos oss.

Mange fra menigheten kom med klær og sko. Allerede tirsdags kveld samlet vi inn over nesten 6000 kr til dem. Vi tok også opp et offer søndag og til sammen fikk de med seg kr 18 400. Svein gikk til noen butikker og firmaer på Fauske for å høre om det var noen som kunne hjelpe. En stor aktør i vårt distrikt svarte høflig på mail; «Vi beklager å måtte si at dette ikke er i tråd med vår policy når det gjelder samfunnsengasjement». Men han fant en barmhjertig samaritan. Amfisenterets leder snudde seg ikke vekk. Hun fikk ordnet med mat fra Sparbutikken og mandag kunne vi hente flere bæreposer mat som de fikk med seg på hjemveien.

Et paradoks

Igjen sitter vi med et underlig paradoks. Mens asylsøkere blir møtt med nestekjærlighet og velvilje, snur vi oss bort når vi ser en som må sitte på gata å tigge. Asylsøkere for ligge på hotell og myndighetene gir dem mat og penger. Mens disse svakeste av de svakeste velger vi å gå forbi. De var bare fem stykker. Litt av et paradoks eller hva?

Vi er så takknemlige

"Vi er så takknemlige for den måten dere har tatt imot oss på, vi vil hjemme dette i vårt hjerte for alltid" sier Camelia. Mandag satte hun og Alex, Dianna, Lorenzi og Nikolai seg i bilen for å kjøre hjem til Romania igjen. Før de dro var Saltenposten på besøk og de har skrevet om dette. Artikkelen kan du lese her.

LES ARTIKKEL I SALTENPOSTEN
* Saltenposten tirsdag 17. 11.2015, side 1-3