Skip to main content

11.11.2015  

bilde
Mobilbilder

Nøden banker på vår dør!

Du har kanskje sett dem? De sitter utenfor våre butikker og de utfordrer oss med sitt nærvær. De er lengst nede på den menneskelige rangstigen, tiggerne, romfolket og nå kommer de til oss i fra alle kanter. Tirsdag inviterte vi tiggerne i Fauske inn og gav dem mat.

Etter at de hadde spist og fått seg en dusj var de med på bønnemøte. Det viste seg at de var frelst og trodde på Jesus som sin frelser. Nøden har ført langt bort fra sine. Den yngste av de heter Diana. Hun har to barn hjemme i Romania som familien passer på mens hun forsøker å skaffe penger til livets opphold. De tilhører romfolket og er kasteløse og et uønsket folk. Nå er de her utenfor vår dør, 3700 km fra byen Vilcea der de bor. Dette er et barskt sted å være på denne tiden av året. De sover alle i en bil om natten og de sitter ute på gaten hele dagen.

bilde

«Vi har ikke noe valg» sier Diana, «hjemme er det ikke noe arbeid for oss. Vi har ingenting å leve for. Alt vi kan unnvære sender vi hjem til familien vår slik at de kan ha mat på bordet. Men nå lengter vi hjem, vi kan ikke være her lenger.» De frykter vinteren og ønsker å reise tilbake, men de har ikke penger. «I dag har vi ikke fått noe penger» sier Alex. Middagen vi serverte dem var det første måltidet denne dagen. Det er nå vi blir utfordret. Vi husker vel Jesu ord? Matt 25:42-43: For jeg var sulten, men dere gav meg ikke mat; jeg var tørst, men dere gav meg ikke drikke; jeg var fremmed, men dere tok ikke imot meg; jeg var uten klær, men dere kledde meg ikke; jeg var syk og i fengsel, men dere så ikke til meg.

Jakob skriver: Sett at en bror eller søster ikke har klær og mangler mat for dagen, og en av dere sier til dem: «Farvel, hold dere varme og spis dere mette» – hva hjelper det, dersom dere ikke gir dem det kroppen trenger? Slik er det også med troen: Har den ikke gjerninger, er den rett og slett død. Jak 2:15-17

Johannes sier: Men den som ser en bror lide nød og lukker hjertet til for ham når han selv har mer enn nok å leve av, hvorledes kan han ha Guds kjærlighet i seg? 1Joh 3:17

Det holder altså ikke med et «vi skal be for deg». Vi er skyldige til å handle. Vi kan ikke hjelpe alle, men vi kan hjelpe noen. Akkurat nå handler det om å få disse hjem til sine. Vi som menighet vil gjøre det vi kan for å skaffe disse nødvendig hjelp.

Har du lyst til å hjelpe?

Da kan du sette inn penger på menighetens misjonskonto: 4509.28.41476, merk med «hjelp tiggerne hjem».