Skip to main content

27.04.2015  

bilde

Rina – andre generasjons holocaust-offer

Rina Reich Geller har skrevet en bok om sitt eget liv som andre generasjons holocaust offer. Hun sier: «Jeg bar på et sår som hadde fulgt meg helt fra barndommen av. Som andre generasjon av holocaust-foreldre forstod jeg at de bar på en hemmelighet - noe det ikke ble snakket om. Dette var et sår jeg ikke våget å røre ved. I moden alder valgte jeg å avslutte flukten og møte det vanskelige». Boken «Det er lov å elske» er resultatet av denne prosessen.

Rina er vår guide i Israel i oktober

Rina er en erfaren og meget dyktig israelsk guide, og hun skal være vår guide i oktober. For alle dere som skal være med på denne turen vil det være ekstra spennende å lese boken. Men etter å lest boken vil jeg anbefale alle å lese den. Her får vi innblikk i hvordan det er å leve i skyggen av holocaust i det moderne Israel. Moren bar tatoveringen fra Auschwitz på armen, men hun ville aldri snakke om det til sine barn. Hun lukket seg inne med sin smerte, og Rina forstod aldri hvorfor mamma var så følelsesløs. Aldri en klem, aldri et fang å sitte på. Ingen besteforeldre...

Mens jeg leser denne boken går det opp for meg at dette også berører mange her hjemme. Barn av foreldre som sliter med å takle det de opplevde under krigen. En fortidd smerte som ubevisst har blitt overført på neste generasjon.

Rina forteller selv om boken

Boken kan bestilles hos:

Bjarne Thorstein Grotbæk
Saulandsvegen 993
3692 Sauland
Epost: bthgrotbek@gmail.com
telefon: 90160263
Pris: 180.- + porto

PS!

Betania, og Filadelfia i Bodø, sender sender en samlet bestilling. Vi legger ut liste i menigheten, eller du kan si i fra til Steinar.