15.11.2010 | av Steinar Slotten  

bilde

Det handler om å bry seg om folk der de er i livet

Erling Eliseussen Palmar er kommunepolitiker og sitter i Fauske kommunestyre for Kristelig Folkeparti. Han er en mann som utstråler både vennlighet og godhet, og han uttrykker et oppriktig ønske om at kommunen skal være et godt sted å være for alle generasjoner. "Det handler om å bry seg om folk der de er i livet", sier han. Vi tok en prat med ham etter et møte.

- Har du alltid vært en kristen?
Nei, det kan jeg ikke si, selv om jeg har fått vokse opp i et godt kristent hjem. Jeg ble frelst i 1990 etter at jeg hadde gått med en åndelig lengsel en tid. Året før var jeg i min brors bryllup, og den atmosfæren jeg opplevde der gjorde noe med meg. Min bror hadde selv opplevd å møte Jesus og det bar hele bryllupet preg av. Men det var under et besøk i Bodø at jeg møtte Jesus selv. Jeg skulle overnatte hos en kjær tante som selv var en kristen. På nattbordet mitt lå en bok som handlet om gleden og nødvendigheten av å ta i mot Jesus som sin frelser. Jeg begynte å lese i boka og klarte ikke å legge den bort før jeg var ferdig med den langt ut på natta. Der og da ba jeg Jesus om å frelse min sjel. Han hørte min bønn og siden har jeg fått høre han til.

- Endret du politisk ståsted når dette skjedde?
Nei, jeg har alltid følt at Krf har vært mitt parti. Selv om jeg ikke har vært politisk aktiv før i de senere årene, så har jeg alltid vært politisk interessert.

-Hva slags hjertesaker er det du arbeider med om dagen nå?
"Jeg håper å få gjennomslag for at Fauske skal få en vennskapsby i Israel. På nyåret vil jeg fremme et forslag om dette".

- Har du noen bønneemner du vil dele med oss?
"Ja, det har jeg. Det vil være fint om dere kunne være med å be for det kommende kommunevalget. Be om at vi får nominert mange gode kandidater. Be også for Krf sentralt, vi trenger det i de prosessene vi nå er inne i. Som så mange andre er jeg også bekymret for mange av de liberalistiske tankene som er oppe i vår tid", sier han alvorlig.

Vi forstår at det å være politiker med et kristent verdisyn ikke er enkelt i dagens Norge. La oss be for ham og alle politikere som ønsker å stå på Guds ord. Erling Palmar sier også at han er takknemlig for innspill og råd. Ønsker du å kontakte ham når du han på mobilen 95217011 eller e-post: erling.eliseussen@c2i.net

Intervjuer Gledelig å se fremgangen på Fauske Kjente meg hjemme her «Kreften er borte, Jesus har helbredet meg» Føler meg så velsigna Ble frelst og døpt under Israelsturen Eirik – bønnesvaret fra Hallingdal Naboen som ble frelst Gleder meg til bønnemøtene Åndsdåpen gjorde meg mer frimodig Jesus ble redningen for meg!
Andakt Artikler Bønneskolen Disippelskolen Intervjuer Podcast Nyheter Misjon