01.11.2010 | av Steinar Slotten  

Glad jeg kan legge fra meg det gamle livet...

"For meg er dåpen en måte å si ja til Jesus på", sier Finn Ove og smiler. Han ble frelst for et år siden og det var som å begynne på veien hjem forteller han. Søndag ble han døpt og ønsket velkommen til menigheten. Under en av våre samtaler tidligere i høst snakket vi sammen om hva som hadde skjedd i livet hans. Her deler han noe av dette med oss.

Finn Ove arbeider som lærer ved Nordlys Kristne Grunnskole. Med sin litt gutteaktige væremåte er han veldig godt likt av elevene. Han leker og tøyser i friminuttene og finner artige måter å lære på. Da vår sønn Bjørn Henrik hørte at Finn Ove skulle begynne på Betania lyste han opp. Kult! Sa han med et stort smil.

bilde

Da han begynte som lærer ved skolen i fjor høst ble det også et sterkt møte med evangeliet. "Jeg har hatt en veldig konkret barnetro" sier han, "men etter som jeg vokste opp forsvant den mer og mer. Helt til jeg begynte på Nordlys. Her var det morgenmøter, for de ansatte, hvor vi leste Guds ord og ba. Det var så sterkt å være der. Etter en stund fikk jeg lov til å ta i mot Jesus som min frelser. Jeg ble fylt med en så vidunderlig fred. Da var det på en måte som at jeg begynte å gå hjemover" sier Finn Ove. "Det er nok fortsatt mye jeg må tilegne meg og få orden på, men jeg føler meg hjemme i hjerte. Det føles som det vil ta litt lengere tid å få hodet til å forstå alt. Jeg innser at jeg trenger fortsatt å få større kunnskap om ting".

Det siste året har vært begivenhetsrikt på flere områder. I sommer avsluttet han sin lærerutdannelse og han giftet seg med sin kjære Lisbeth i august. De bor på Straumen og deres store hobby og lidenskap er oppdrett av rasekatter.

Det brant i hjertet mitt

Finn Ove forteller videre; "Under samlingsfesten på Betania i høst hadde jeg en sterk opplevelse. Da logoen til Expect ble presentert brant det bokstavelig talt i hjerte mitt. Jeg skjønte at Jesus kalte meg til å tjene ham. Det traff meg med en voldsom kraft. Det var da jeg skjønte at jeg måtte begynne i riktig ende og la meg døpe. For meg er dåpen en måte å si ja til Jesus på, og et ja til å tjene ham. Jeg skjønner at jeg fortsatt er i en prosess, og at det kanskje vil ta litt tid før jeg er der jeg ønsker å være. Men nå har jeg kommet hjem" - sier han med et smil.

Det er flott å se hvordan Herren arbeider med Finn Ove. Av og til kan vi alle føle at vi ikke strekker til. Da er det godt å vite at Herren ikke gir oss opp. Han gjør som nå pottemakeren arbeider med leiren. Han legger oss på dreieskiven og begynner prosessen med å forme oss slik han vil ha oss.

Intervjuer Gledelig å se fremgangen på Fauske Kjente meg hjemme her «Kreften er borte, Jesus har helbredet meg» Føler meg så velsigna Ble frelst og døpt under Israelsturen Eirik – bønnesvaret fra Hallingdal Naboen som ble frelst Gleder meg til bønnemøtene Åndsdåpen gjorde meg mer frimodig Jesus ble redningen for meg!
Andakt Artikler Bønneskolen Disippelskolen Intervjuer Podcast Nyheter Misjon