26.11.2012 | av Steinar Slotten  

Toppbilde

Barna hører Guds rike til

Under møtet på søndag hadde Kari Anne, Bjørn Henrik og Tobias et innslag om at Guds rike hører barna til. Kari Anne ønsket å slå et slag for barnearbeidet i menigheten, og kom med en konkret utfordring.

Kari Anne leste historien om da Jesus velsignet de små barna, og sa: Men da Jesus så det, ble han harm og sa til dem: La de små barna komme til meg, hindre dem ikke! For Guds rike hører slike til. Mark 10:14. Bjørn Henrik og Tobias spilte to av Jesu disipler som satt og snakket sammen. De var litt oppgitt over Jesus. Han gikk rundt og helbredet og hjalp alle hele tiden. Han måtte jo også bli veldig sliten, mente de. Men da de forsøkte å holde folket borte fra ham så han kunne få hvile, ble han sint på dem. Spesielt da de forsøkte å jage barna vekk. Det var jo greit med de voksne, men barna hadde vel ikke noe der å gjøre, mente de.

«Jeg har fått sånn nød for de aller minste barna i menigheten», fortalte Kari Anne. «Under et møte nå nettopp gikk jeg ned i kjellerstua med tegnesaker til de ti barna som var der denne søndagen. Da tenkte jeg at vi må prøve å få til et greiere opplegg for denne aldersgruppen her i menigheten. Så nå er flanellografen satt opp, mange flotte bibelhistorier og barnesanger funnet fram, i tillegg til koselige hobbyaktiviteter. Jeg skal gjøre alt klart, så er det bare for "barnepasserne" å gi litt av sin tid og kjærlighet til denne verdifulle aldersgruppen!

Etter møtet gikk Kari Anne rundt med ei liste for å verve "barnepassere", og hun var riktig fornøyd. Hun trengte seksten navn, og det fikk hun! En sunn menighet ivaretar alle generasjoner, og dette er et tegn på slik sunnhet. Gud velsigne dere alle!

Artikler Fellesskapshelga 2018 Husbandet til ICEJ sommerkonferanse Glimt fra søndagens gudstjeneste Ennå er det håp! Alle trenger å kjenne seg elsket Fire in the North 2018 Flott avslutning for årets konfirmanter Team fra Ungdom i oppdrag Israel - landet Gud gav Fred gjennom alt

Andakt Artikler Bønneskolen Intervjuer Podcast Nyheter Menighetsbibelskolen Misjon