04.11.2012  

Toppbilde

Guds rike består ikke i ord, men i kraft

Søndag talte Tormod Karlsen om hvor viktig det er at vi regner med Herren i det vi gjør. «Vi legger planer og så ber vi Gud velsigne dem, men Jesus sa til sine disipler: Vent på kraften!».

Teksten var fra Joh 15.16, der Jesus understreker at det er han som har utvalgt oss og ikke omvendt. Videre leste han fra 1. Kor. 1.26-31 der Paulus påpeker at Gud har både kalt og brukt de som «ingenting er» i menneskers øyne. Hans disipler var da også et tverrsnitt av oss mennesker. Peter med sine svingninger, Tomas med sin tvil og brødrene Andreas og Johannes med store tanker om selv. Men historien viser at Gud har gjort store ting på tross av våre svakheter. Han reiste opp en drukkenbolt som Ludvig Karlsen, en fengselsfugl som Lars Skrefsrud. Han møtte en enkel bonde så kraftig at han satt store deler av landet vårt i brann. Hans Nilsen Hauge ble en ildfakkel fordi Den Hellige Ånd gav ham kraft og tente ilden i ham.

Jesus sa til sine disipler før han forlot dem at de skulle vente på Den Hellige Ånd som var dem lovet. Dette er like aktuelt og nødvendig i dag. Bibelen sier «Guds rike består ikke i ord, men i kraft» 1Kor 4:20. Vi kan ofte være så flinke med ord, men la oss ikke glemme at det er Guds kraft vi må stole på!

Etter en herlig nattverdstund tok pastor Steinar Slotten tok avslutningen og mange søkte frem til forbønn, men andre kjente behov for å lovsynge og hengi seg til Jesus.

Artikler Fellesskapshelga 2018 Husbandet til ICEJ sommerkonferanse Glimt fra søndagens gudstjeneste Ennå er det håp! Alle trenger å kjenne seg elsket Fire in the North 2018 Flott avslutning for årets konfirmanter Team fra Ungdom i oppdrag Israel - landet Gud gav Fred gjennom alt

Andakt Artikler Bønneskolen Intervjuer Podcast Nyheter Menighetsbibelskolen Misjon