01.10.2012  

Toppbilde

Vi føler oss hjemme her i menigheten

Søndag kunne vi ønske ekteparet Anny og Erling Palmar velkommen inn i menigheten. For Erling ble det i tillegg en spesiell merkedag ettersom han også ble døpt. «Det er veldig godt å være i en menighet som har et slikt varmt og godt fellesskap» sier de.

bilde

Det har vært en lang prosess å ta dette skrittet, særlig for Erling. Selv om Anny lot seg døpe i Israel, for 12 år siden, har de begge vært aktive i den norske kirke. Erling har også vært engasjert som klokker. «For meg har det både vært godt og naturlig å være med i kirka» sier Erling, «men den store forandringen som har skjedd i kirka de siste årene har gjort at vi har følt oss mer og mer hjemme i Betania. Hver gang vi har kommet på møte har vi kjent oss så velkomne, det varme fellesskapet og den gode atmosfæren har fått oss til å føle oss hjemme».

Kanskje det som har betydd aller mest, fortsetter Erling, er forkynnelsen. Jeg får mat her, og det som forkynnes er med å prege meg etterpå. Jeg vil nesten si det så sterkt at alle gangene har det gjort noe med meg. Jeg husker Steinar talte engang om Kongeveien, at Jesus går foran og leder oss. Men når vi viker av veien blir han stående på veien å rope på oss; dette er veien. Den preken har fulgt meg siden. Det må være ett år siden jeg hørte den nå. I dag også, jeg fikk veldig mye av det som ble forkynt. Ja, sier Anny, «det er så godt å kjenne den nærheten til Guds ord».

bilde

Det er ikke tvil at disse to opplever dette som en gledens dag. «Det er veldig godt å kunne gå på møte sammen» sier Erling. «Ja, det er en lettelse» skyter Anny inn. Hun var den første til å melde seg ut av kirka, og hun måtte tålmodig vente på sin mann. Hun hadde så lyst at de skulle gå inn i menigheten sammen. Derfor var det sterkt for oss andre å se at de kom hånd i hånd frem til plattforma nå de skulle ønskes velkommen. De har mange gode venner i menigheten, og sammen med noen av disse gledet de oss med flott sang.

Artikler Bruk tiden din rett Fellesskapshelga 2018 Husbandet til ICEJ sommerkonferanse Glimt fra søndagens gudstjeneste Ennå er det håp! Alle trenger å kjenne seg elsket Fire in the North 2018 Flott avslutning for årets konfirmanter Team fra Ungdom i oppdrag Israel - landet Gud gav

Høytid - artikler Andakt Artikler Bønneskolen Disippelskolen Intervjuer Podcast Nyheter Misjon