30.08.2011  

Toppbilde

Et varmere felleskap

Mandag fylte Renate 27 år og det ville hun feire sammen med menigheten. “Menigheten er jo en del av familien vår og da er det jo naturlig at man deler gleder også”, sier våre brasilianske venner i det de kommer på bønnemøte med kaker. Vi aner en liten kulturforskjell og jeg blir nysgjerrig.

bilde

Vi er samlet til bønnemøte en vanlig mandags kveld. Renate og datteren Bianca har pyntet seg og ser frem til å feire sammen med menigheten. Søndag feiret vi også bursdag. Da kom Tewelde og Hiwet (Eritrea) med kake for å feire 1-årsdagen til Betuel. De hadde kjøpt en flott kake hvor det stod; “ Gratulerer med dagen Betuel”. (Bilde: Hiwet med lille Betuel)

Sunne menigheter vokser i ulike dimensjoner

På menighetsmøte sist torsdag underviste pastor Steinar om at en “sunn menighet vokser”. Han belyste at det finnes ulike dimensjoner av vekst, ikke bare det å øke i antall. Menigheten vokser seg varmere igjennom fellesskap. Her samtalte vi en hel del om betydningen av å ha sosiale møteplasser i menigheten. Med dette som bakteppe var det mange spørsmål som presset på. Jeg spurte Giani om hvor viktig det sosiale er for dem som gruppe?

bilde

Det sosiale er veldig viktig for oss

“For oss brasilianere er det sosiale veldig viktig, vi er vant til å ta vare på hverandre. Før vi kom til Betania besøkte vi flere andre menigheter i distriktet. Det var først når vi kom hit til menigheten at vi opplevde at noen snakket til oss. Det stod noen ved døra og tok oss i hånden, smilte og sa “velkommen til oss”. Etter møtet var det kveldsmat og vi kunne sitte og snakke med flere i menigheten. Vi ser på menigheten som en del av vår egen familie, og da blir det rart når vi aldri har tid til å snakke sammen” sier Giani. “Menigheten er et godt sted å være, så hvorfor skal alle skynde seg hjem med en gang møtet er slutt? Vi trives i menigheten her i menigheten, vi kjenner varmen fra de som går her” sier hun til slutt.

Vi har kanskje noe å lære av våre nye landsmenn? Kanskje har vi lukket oss for mye inne i vår lille krets? En av de eldre i menigheten fortalte at han var glad for at vi hadde kaffe etter møtet. Han hadde besøkt hjemstedet sitt her tidligere, og så frem til å treffe kjente. Men etter møtet løp alle på dør - “og før jeg visste ordet av det stod jeg der alene igjen”, sa han.

bilde

Det var godt å be på bønnemøte denne kvelden. Etterpå feiret vi Renate. Vi gikk hjem og kjente oss beriket over at det åndelige og sosiale godt kan gå hånd i hånd.

Artikler Fellesskapshelga 2018 Husbandet til ICEJ sommerkonferanse Glimt fra søndagens gudstjeneste Ennå er det håp! Alle trenger å kjenne seg elsket Fire in the North 2018 Flott avslutning for årets konfirmanter Team fra Ungdom i oppdrag Israel - landet Gud gav Fred gjennom alt

Andakt Artikler Bønneskolen Intervjuer Podcast Nyheter Menighetsbibelskolen Misjon