06.03.2018 | av Maj-Britt Larsen  

Toppbilde

Ahok fikk brev fra oss

Ahok fikk brev fra oss med oppmuntringer før jul. Vi fortsetter å be for han og for familien hans som har det vanskelig. Vi må aldri tro at vi ikke kan gjøre noe! Vi har bedt for Midt-Østen, og vi fortsetter å be for de kristne der.

Vi har bedt for Ahok i fengselet i Jakarta, Indonesia. Han er en kristen som har vært en populær guvernør og sørget for bedre forhold for de som har det dårligst. Han ble løyet på og soner nå en dom for blasfemi mot islam. Av hensyn til freden og Jakartas innbyggere valgte han å ikke anke dommen. Kanskje du har barn som kan tegne noe til han? Han har vært søndagsskolelærer i mange år, så barn har en spesiell plass i hjertet hans.

Det er viktig å sende brev og oppmuntringer. Vi var med i satsingen der 1 millioner underskrifter skulle sendes til FNs generalsekretær. Åpne Dører skulle ta våre underskrifter med slik at vi kan være med og bety noe for de kristne som blir behandlet så dårlig.

«Som om det var en av dine egne»

Av Arnulf Øverland

  Du må ikke sitte trygt i ditt hjem
  og si: Det er sørgelig, stakkars dem!
  Du må ikke tåle så inderlig vel
  den urett som ikke rammer dig selv!
  Jeg roper med siste pust av min stemme:
  Du har ikke lov til å gå der og glemme!

Vi bor så langt unna disse landene der folk må tåle mye bare fordi de tror på Jesus. Vi bor så langt unna at vi stadig må påminnes at de trenger vår forbønn, oppmuntring og økonomiske støtte. Det er nødvendig å sende penger, men den forfulgte kirken sier at de aller helst vil ha vår forbønn.

Jesus forventer å få besøk av oss i fengsel. Vi må tåle å gå inn fengselsdørene, om ikke fysisk, så gjennom å høre og lese om våre trossøsken og deres lidelser. Når vi ber for dem, vil de oppleve overnaturlig hjelp. Noen forteller at de får en uforklarlig glede, noen blir ekstra frimodige, andre utholder det mest utrolige, og andre får uforventet forkortet soningstid. Vi er en stor familie som hører Herren til, men mange av våre trossøsken har det vondt. Vi som har det bra, vil be som om det var våre egne. Vi vil gi håp, for vi tror på håpets Gud.

Artikler Fellesskapshelga 2018 Husbandet til ICEJ sommerkonferanse Glimt fra søndagens gudstjeneste Ennå er det håp! Alle trenger å kjenne seg elsket Fire in the North 2018 Flott avslutning for årets konfirmanter Team fra Ungdom i oppdrag Israel - landet Gud gav Fred gjennom alt

Andakt Artikler Bønneskolen Intervjuer Podcast Nyheter Menighetsbibelskolen Misjon