25.10.2017 | av Maj-Britt Larsen  

Toppbilde

- La oss besøke Jesus i fengselet!

Jeg sitter med kaffekoppen i fanget, og sofakrokens ro nytes i fulle drag. Så fin en dag, sola skinner også i dag! I dét jeg skal ta strikketøyet fram under bordet, faller øynene på et bilde i et blad. Det er en dame med tildekket hår. Sterke øyne ser granskende på meg. Budskapet er med fete bokstaver: REDD OSS!

Av og til når jeg leser om de forfulgte kristne klarer jeg ikke å ta inn over meg deres forferdelige livssituasjon. Da må jeg legge bladet vekk. Jeg føler avmakten. Hva kan JEG gjøre? Jeg er så langt borte fra deres virkelighet. I dag kan jeg ikke la være å lese Åpne Dørers blad fra første side og helt gjennom. Og en gang til. Og se på nettet. Over 215 millioner mennesker forfølges i høy grad i denne verden. Likevel oser hele bladet av ordet HÅP. «Misjon HÅP». LYSGLIMT fra ruinene». «HÅP til Midtøsten». «Hold HÅPET i live!».

Radikale islamister forsøker å utrydde kirken i Midtøsten, men mange tapre kristne er fast besluttet på å bli værende i deres hjemland. De ønsker å tjene deres lokalsamfunn og spille en rolle i gjenoppbygningen av deres land. De trenger vår støtte, bli med dem i bønn og tale til myndighetene på deres vegne. «Det kan sies med tre ord: BE FOR OSS. HJELP OSS. REDD OSS. Uten bønn klarer vi det ikke. Hjelp oss, fordi kjærlighet betyr handling. Redd oss … vær så snill!» - kirkeleder fra Erbil i Irak

Jeg har spurt mange ganger: Nytter det å gjøre noe? Åpne Dører skriver: DET NYTTER! Vi som er langt vekk fra Midtøsten og ikke kan gå fysisk inn og hjelpe, vi kan gjøre 3 ting som er effektive. Vi kan be, gi og skrive.

bilde

Signér appellen

I 2017 pågår det nå en underskriftskampanje som er global. I slutten av 2017 vil Åpne Dører overrekke disse til FN. Med underskriftene oppfordrer vi FN og verdens ledere til å sikre kristne og andre minoriteters rettigheter til likeverdig statsborgerskap, verdige levevilkår og en fremtredende rolle i gjenoppbyggingen av samfunnet. Vi er ikke i fengslene, i hjemmene, i husmenighetene der det er så tøft, MEN vi kan likevel gjøre disse tre enkle grepene og oppleve at vi får besøke Jesus i fengselet.

Jesus sier: «Jeg var fremmed, og dere tok imot meg. Jeg var naken, og dere kledde meg. Jeg var syk, og dere så til meg. Jeg var i fengsel, og dere kom til meg (…) Sannelig, jeg sier dere: Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg» Matt 24, 35-40.

Jeg setter kaffekoppen ned, går inn på nettsiden til Åpne Dører og signerer appellen. Slik. I dag har jeg sett til noen av dem som har det vanskelig. I dag har jeg gjort noe godt mot Jesus. Så enkelt.


En million stemmer LED 2017 30 sek from Open Doors Norway on Vimeo.

Artikler Sang julen inn Å, jul med din glede! Bruk tiden din rett Fellesskapshelga 2018 Husbandet til ICEJ sommerkonferanse Glimt fra søndagens gudstjeneste Ennå er det håp! Alle trenger å kjenne seg elsket Fire in the North 2018 Flott avslutning for årets konfirmanter

Høytid - artikler Andakt Artikler Bønneskolen Disippelskolen Intervjuer Podcast Nyheter Misjon