28.03.2017  

Toppbilde

Når forfølgelsen får et ansikt

Kristne verden over opplever diskriminering, undertrykkelse, vold og til og med død på grunn av sin tro. Denne søndagen vil vi forsøke å gi denne forfølgelsen et ansikt. Vi har mennesker i vår egen menighet som har opplevd forfølgelse på kroppen, eller som kommer fra land hvor pinsevenner blir forfulgt.

Vi ser dem komme over grensene våre i tusenvis, mennesker på flukt. Eller er de bare lykkejegere alle sammen, på jakt etter et bedre liv? Nei, de er IS soldater, terrorister, muslimer. Langt inn i de kristne rekker har frykten bredt seg.

En nybakt mamma blir vekket midt på natten etter at hennes mann hadde hatt en drøm. I drømmen sier Herren til ham: «Ta med deg familien din og dra ut av landet, for myndighetene har bestemt at din sønn skal henrettes på grunn av deres tro». De står opp midt på natten flykter i all hast. Den lille gutten var Jesus. Han ble en flyktning og måtte rømme til et annet land. Bare fordi han var Guds sønn (Matt 2:13ff). Det er ikke bare lykkejegere og potensielle terrorister som kommer til oss. Noen har måttet forlate sin egen familie, venner og land bare fordi de ikke ville fornekte sin tro på Jesus.

Ifølge Cristianpost.com stormet væpnede iranske agenter, i august 2016, inn i et hus i den sentrale byen Isfahan. Her arresterte de 11 kristne, som var samlet til et husmøte. Agentene beslagla bibler og all kristen litteratur. Stefanusstiftelsen forteller at flere hundre kristne er blitt arrestert i Iran de siste årene. De forteller også at pinsevenner i Eritrea er fengslet og plassert i containere ute i ørkenen. I løpet av det siste tiåret har forfølgelsen blitt mer intens.

Artikler Fellesskapshelga 2018 Husbandet til ICEJ sommerkonferanse Glimt fra søndagens gudstjeneste Ennå er det håp! Alle trenger å kjenne seg elsket Fire in the North 2018 Flott avslutning for årets konfirmanter Team fra Ungdom i oppdrag Israel - landet Gud gav Fred gjennom alt

Andakt Artikler Bønneskolen Intervjuer Podcast Nyheter Menighetsbibelskolen Misjon