04.01.2016  

Toppbilde

Hannas vendepunkt

Søndag vitnet Gilmar om hvordan Gud svarte Hannas bønn i det øyeblikket hun endret måten hun ba på. Dette ble også mitt vendepunkt fortalte han. «Å komme til Norge var på mange måter en velsignelse, men jeg mistet mitt åndelige fokus, fortalte han. Jeg ble så opptatt av mine egne behov, men Herren sa til meg; Gilmar om du slutter å tenke på deg selv vil jeg gjøre store ting igjennom deg».


Fakta:
    Gilmar Borges er opprinnelig fra Brasil, men har bodd i Norge siden 2007. Sammen med sin familie er han aktivt med i menigheten. Han er gift med Giani og sammen har de to barn, Alexandre (18) og Rebecca (15).

bilde

Hannas bønn

Hun var en kvinne som så desperat ventet på bønnesvar. Hanna hadde ingen barn og hennes hjerte gråt dag og natt. Vendepunktet kom da hun endret måten hun ba på. Hun ba ikke lenger om å få en sønn, men hun sa: Nå gir jeg ham tilbake til Herren for hele hans levetid. Det var for Herrens skyld jeg ba om ham. Og de tilba Herren der 1Sam 1:28. Fra det øyeblikket svarte Herren hennes bønn.

Samuel ble bønnesvaret, som ikke bare velsignet hennes hus, men hele nasjonen. Han vokste opp og ble en profetrøst, en autoritet som vendte hele folket tilbake til Gud. Gud er på vei til å hjelpe deg, men spørsmålet er hva du vil gjøre med den velsignelse du om? Er du villig til å gi det tilbake til Ham? Hanna trengte sårt et bønnesvar, men Gud trengte en profet! Nøkkelen for Hanna var at hun endret sin bønn. I samme øyeblikk svarte Gud hennes bønn.

Jeg vil ikke leve lenger som i et fengsel, jeg vil være fri! Ikke lenger bundet av mitt eget ego. Jeg vil ikke bare gråte over mine egne behov, nei, jeg Gud lengter etter at vi begynner å gråte for alle dem som går fortapt. Det skjer noe i det øyeblikket vi vender våre øyne bort fra oss selv. Vi vil i denne måneden be sammen et mirakel, at mange vil bli født på nytt her på Fauske. Spørsmålet er bare om vi er villige til å gi våre liv tilbake til Gud?

Artikler Bruk tiden din rett Fellesskapshelga 2018 Husbandet til ICEJ sommerkonferanse Glimt fra søndagens gudstjeneste Ennå er det håp! Alle trenger å kjenne seg elsket Fire in the North 2018 Flott avslutning for årets konfirmanter Team fra Ungdom i oppdrag Israel - landet Gud gav

Høytid - artikler Andakt Artikler Bønneskolen Disippelskolen Intervjuer Podcast Nyheter Misjon